Време е и за първия домакински мач на Марица (Пловдив)

...
Време е и за първия домакински мач на Марица (Пловдив)
Коментари Харесай

Най-титулуваният тим в Европа излиза срещу Марица в Колодрума

Време е и за първия домашен мач на Марица (Пловдив) от новия сезон в Шампионската лига. Утре, 27 ноември, от 18:30 б.в. в зала Колодрума гостува не какъв да е, а най-титулуваният тим в историята на най-престижния клубен шампионат в Европа – Динамо (Москва). Двубоят сред първенците на България и Русия е от втория кръг в Група E на волейболната конкуренция.

Отборът на Динамо е ставал клубен първенец на континента цели 11 пъти, повече от всеки различен клуб в Европа. Още пет пъти е бил финалист, за последно преди 10 години – през 2009 година. Само преди две години пък отборът от съветската столица стигна до финалната четворка. Впечатляващата визитка на Динамо включва още 14 шампионски трофеи на Съюз на съветските социалистически републики и седем на Русия, четири национални купи на Съюз на съветските социалистически републики и пет на Русия, както и две суперкупи на Русия. Тимът е неизменим отличник на страната си за последните четири сезона. В момента обаче е едвам седми във краткотрайното класиране в съветската Суперлига с актив от две победи и осем точки от общо шест изиграни мача.

Champions League:
Maritza Plovdiv v Dinamo Moscow
November 27, 18:30 EET
Ticket info: https://t.co/G8MveR4Hza #CLVolleyW #Maritza #volleyball #Марица #волейбол @CEVolleyballCL @vldinamo pic.twitter.com/a2FuG5UYQE
— Maritza Plovdiv VC (@volleymaritza) November 25, 2019
Най-впечатляващото име в състава на старши-треньора Александр Сукомел е това на капитана на тима Наталия Гончарова, която, с изключение на волейбол от международна класа, предлага и доста наслада за мъжките очи. Красивата 196-сантиметрова състезателка на поста диагонал е международна и двукратна европейска шампионка с националния отбор на Русия и има голям брой самостоятелни награди от влиятелни надпревари. В състава на Динамо солидно наличие имат и две чужденки – разпределитеката на националния тим на Съединени американски щати Лорън Карлини, която тази пролет завоюва Шампионската лига с предходния си отбор от Италия – Игор Горгондзола (Новара), и опитната посрещачка на чешкия народен тим Хелена Хавелкова.

В първия си мач в Шампионската лига за сезона, Динамо победи вкъщи другия съветски отбор в Група Е – Уралочка-НТМК (Екатеринбург), с 3:1 гейма, като Гончарова се регистрира с цели 26 точки, от които три блокади.

Въпреки положителната си игра, Марица позволи четиригеймова загуба при гостуването си на френския РК Кан (Кан). За Жълтосините това е трето следващо присъединяване в груповата фаза на Шампионската лига, като през предходните два сезона имат единствено една победа – през февруари в Колодрума над френския Безие (Безие), която бе задоволителна за третото място в групата. Както постоянно, задачата пред пловдивския отбор е да надгражда спрямо предходните сезони, което значи, че девойките на старши-треньора Владимир Орлов ще търсят метод да се възползват от ролята си на новобранец в мача и да се преборят за победа.

Българските шампионки два пъти участваха и в по-ранните етапи на Шампионската лига, където имат записани четири победи и два извоювани златни гейма. В родния волейбол Марица е безспорен хегемон – петкратен и сегашен отличник в НВЛ, петкратен и сегашен притежател на Купа България и сегашен притежател на Суперкупа България. Пловдивчанки са безспорен водач без изгубен гейм до момента след шест изиграни кръга и през новия сезон в българското състезание.

Съдии на дуела на следващия ден вечер ще бъдат Агньешка Михлиц от Полша и Стефан Бернстрьом от Швеция, а пратеник на ЦЕВ – Драгомир Герасимович от Сърбия.

Пряко онлайн предаване – Българска национална телевизия 3 (само за територията на България)
Пряко онлайн предаване – EuroVolleyTV
Резултат онлайн
Шампионска лига – Група Е
Марица – Динамо като събитие във Фейсбук
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР