Време е Европейският съюз да превърне обещанията си за справяне

...
Време е Европейският съюз да превърне обещанията си за справяне
Коментари Харесай

Емил Радев: Време е набелязаните мерки за преодоляване на миграционната криза да влязат в сила

Време е Европейският съюз да трансформира обещанията си за справяне с миграционната рецесия в съответни дейности, прикани българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев.


Той настоя Европейски Съюз да осъществя подписването и осъществяването на съглашения за реадмисия с страните на генезис и пренос. Позицията му бе изразена още на първото съвещание, с което Европейският парламент откри новия политически сезон. В дебатите в пленарната зала по отношение на миграцията взе присъединяване и Върховният представител на Европейския съюз за външната политика Федерика Могерини.

Българският представител в Екологичен потенциал подчертава върху незабавната нужда да се регламентират процедурите по връщане на нередовни мигранти, както и на тези, които не дават отговор на изискванията за интернационална протекция. В своето изявление Радев подсети, че към този момент четири години Европейски Съюз се пробва да позволи бежанската рецесия и да понижи цялостния миграционен напън. "За страните по външната граница на Европейски Съюз като Италия, Гърция и България въпросът за намиране на дейно и бързо решение с дълготраен резултат е от изключително значение ", акцентира евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП.

Той изрази страдание, че нито в Екологичен потенциал, нито в Съвета е достигната позиция за смяната на регламента Дъблин и изключително на главния му принцип за отговорността на страната на първо влизане на претендента за протекция. Радев акцентира значимостта сегашният принцип да бъде изменен в символ на взаимност от страна на останалите страни-членки. Евродепутатът разкритикува неналичието на стратегически съглашения за реадмисия с страните на генезис на хилядите стопански мигранти, достигащи до крайбрежията на Европа, както и обстоятелството, че контролът върху бежанските потоци е само въз основа на пъкъл хок решения с Турция и Афганистан.

Според Емил Радев Европейски Съюз разполага с задоволително финансови и политически средства да преодолее тези проблеми и да стартира да работи интензивно за справяне с миграционната рецесия. "Само по този метод евентуалните мигранти, които желаят да дойдат в Европа незаконно в търсене на по-добър живот, а не тъй като имат действителна потребност от протекция, ще схванат, че Европейски Съюз не е решението на техните проблеми ", заключи евродепутатът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР