Време е да влезем във форма! С помощта на Стефани

...
Време е да влезем във форма! С помощта на Стефани
Коментари Харесай

Влизаме във формата след бременност със Стефани Спорт ВИДЕО

Време е да влезем във форма! С помощта на Стефани Спорт ще разберем по какъв начин да се възстановим след раждането и по какъв начин да се върнем към фигурата, която сме имали преди бременността. Как е вярно да се храним и какви извършения са подобаващи за осъществяване от бременни дами? Можем ли да получим положителни резултати, тренирайки у дома? Ето какво ни описа Стефани!

Споменаваш, че си минала през тежка бременност. Как се разви тя?

Никога не съм си представяла, че бременността ще протече по този метод. Още от началото изпитвах много болки. Наложи ми се да лежа, рядко имах опция да упражнявам. За човек като мен, който е привикнал да спортува, беше много шокиращо. 

Какви тренировки изпълняваше по време на бременност и какво препоръчваш?

Много зависи по какъв начин е упражнявала дамата преди да забременее. Ако тя не е е упражнявала въобще, то не е уместно да занапред да стартира на прекомерно силови извършения, подскоци и придвижвания, които натоварват непосредствено корема. Препоръчвам по-леки извършения. Обикновено тежестите са разрешени, само че още веднъж дамата би трябвало да съобрази  обстановката си. Винаги е добра концепция да се съветва с доктор.

А след раждането? С какви извършения би трябвало да стартираме?

Тук още веднъж преди всичко е предварителната консултация с доктор. Аз отидох при моята лекарка, защото родих секцио. Тя ми сподели, че след шестата седмица мога да стартира с тренировките, най-вече за затваряне на диастазата. Стартирах с доста леки тренировки спрямо това, което съм изпълнявала преди.

Има ли неразрешени тренировки за дамите, раждали секцио?

Най-напред би трябвало да стартираме с тренировките за възобновяване, несъмнено в доста лека форма. Стандартните извършения не се предлага, до момента в който не се възстановим. 6 седмици е оптималният интервал от време, който би трябвало да изчакаме преди да стартираме да упражняваме.

Как се храниш?

Храненето е най-важно, не можем  да минем единствено с тренировки. Няма огромна разлика от преди бременността. Винаги се храня уравновесено и чувам какво ми споделя тялото. Добре е да се срещнем с калориите и макронутриентите на храната. Кантарът не е наложителен, само че е добре да го имаме. Съотношението сред въглехидрати, белтъчини и мазнини би трябвало да e горе долу наедно. Здравословен живот без ограничения е вероятен, стига да познаваме добре храните, с цел да можем сами да ги сортираме без да се нуждаем от режими.

Какво ще кажеш за фактора прочувствено хранене и по какъв начин да се оправим с него?

Действително прочувствените неналичия се запълват с храна. Ако имаме потребност можем да се обърнем към психолог, с цел да ни уточни казуса и да се оправим с него. Някои хора ядат, тъй като нямат нищо забавно, което се случва в живота им. Аз претърпях интервал, в който бях развила хранително разстройство. Бях се вманиачила в метода, по който наподобявам и се стремях да имам минимално количество подкожни мазнини. На моменти не се хранех, а в други пък преяждах. Излязох мъчно от този миг. Разбрах, че значимото е да не си постановяваме забрани. Ако ни се прияде шоколад, можем да си вземем едно късче, само че не да прекаляваме.

Как да сменяем по този начин съблазнителните сладкиши и нездравословна храна, тъй че да са вкусни, колкото оригиналите?

Според мен всяка една рецепта може да се направи в по-здравословен вид. Аз съм си приготвяла здравословни пици, бургери, паста. Можем да заместим захарта с подсладител или кокосова захар. Добра концепция е да използваме оризово или ядково брашно, вместо бяло. Важно е да уточним, че няма нищо неприятно да си хапнем същински сладкиш, когато ни се прияде. Не е нужно да се изтезаваме, в случай че тялото ни в действителност го желае. Все отново има храни, които заобикалям изцяло. Това е McDonald’s да вземем за пример или всевъзможен тип бърза храна. Повече забавни хрумвания за предписания, можете да октиете в моята книга " Сладък живот без ограничения ".

Какво мислиш за така наречен cheat days?

Не мисля, че този способ работи. Поддържаш избрани килограми през седмицата и по-късно подкопаваш всичките си старания. Както споделих, по добре да си хапнем минимално количество от храната, която обичаме, в сравнение с да прекосяваме в крайности.

В профила си споделяш за конфликта си с тромбофилията. Разкажи ни малко повече за пътя, през който мина.

За това положение разбрах, откакто забременях. Бях в осмата седмица и вуйна ми, която също е предходна през това, показа, че е добре да се проучвам. Така разбрах, че имам и то освен една разновидност, а две разновидности, които са много опасности. Започнах с терапия с разреждане на кръвта и по този начин мина цялата бременност. Когато кръвта е по-сгъстена е допустима появяването на тромби и може да се стигне до съществени последствия, в случай че не се вземат ограничения.

Какво би споделила за тренировките вкъщи? Можем ли да реализираме положителни резултати сами у дома?

Дори и да упражняваме и 20 минути дневно вкъщи, отново е по-добре, в сравнение с да не вършим нищо. В домашни условия не разполагаме инструктор, по тази причина имаме потребност от нешо, което да ни насочи. Аз върша провокации във Фейсбук група, в която членуват 20 хил дами. Там качвам видео тренировки, които са безвъзмездни и всеки би могъл да ги следва.

Все отново избирам да упражнявам във фитнеса, тъй като това е мястото, в което мога да се откъсна от дилемите вкъщи. Имам потребност от време за себе си, с цел да се върна още по-заредена вкъщи.

Можем ли да прекалим със здравословното, би трябвало ли да броим калории и какъв брой време лишава да възвърнем формата си след раждането на дете? За да разберете, гледайте новото видео в канала на Peika&Jenite!

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР