Време е да тичаме заедно, време е да тичате заедно,

...
Време е да тичаме заедно, време е да тичате заедно,
Коментари Харесай

Могерини към македонците: Тичайте заедно с вашите съседи и ще стигнете далеч

Време е да тичаме дружно, време е да тичате дружно, дружно с вашите съседи, сигурна съм, че по този начин ще стигнете надалеч. Така висшият представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и сигурността Федерика Могерини приключва своето послание пред депутатите в македонския парламент във връзка рекомендацията за начало на договаряния с Европейски Съюз, написа скопският вестник " Вечер ".

Могерини сподели, че страната е извървяла доста от европейския път през миналите 10 месеца, само че в рекомендацията има две магични думи, а те са промените да се извършат и да се задълбочат. Това значи, че промените, които приехте, в този момент би трябвало и да бъдат осъществени, изясни Могерини, съобщи Българска телеграфна агенция.

Речта на Могерини в македонския парламент бе изслушана от посетители от диломатическия корпус, първите хора в правосъдната система, представители на религиозните общности, премиера и министрите. Макар и да бе поканен, македонският президент не присъстваше, отбелязва " Вечер ".

За ръководещия СДСМ речта на Могерини и позитивната рекомендация са самопризнание за досегашната работа, само че и претекст да се продължи по пътя на промените.

Федерика Могерини имаше и работна закуска с водача на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР