Време е да си позволя коментар по същество относно предложените

...
Време е да си позволя коментар по същество относно предложените
Коментари Харесай

Гешев предупреди: Готви се овладяване на прокуратурата от политиците

Време е да си разреша коментар всъщност по отношение на препоръчаните промени във Висш съдебен съвет. Министър Славов през вчерашния ден показа в „ Лице в лице ”, че от ПП-ДБ оптимално са се съобразили с Движение за права и свободи и ГЕРБ. Ще се опитам да ви обясня в какво се показва това. Промените в структурата на Висш съдебен съвет напълно дават отговор на рекомендациите на Венецианската комисия и решението Колеви против България на Европейски съд по правата на човека. Но има прочут колорит. Това написа някогашният основен прокурор във Facebook.

Публикуваме цялата позиция на някогашния обвинител №1 без редакторска интервенция:

Навярно си спомняте, че преди повече от два месеца госпожа Мария Габриел, тогава кандидат-премиер, изрази политическата позиция за моето унищожаване. Случайно или не, на идващия ден 6-ма членове на прокурорската гилдия, 4-ма от които определени от квотата на Народно събрание, желаеха предварителното ми освобождение. Венецианската комисия в последното си Становище №1095/2022 твърдеше, че във Висш съдебен съвет доминирало „ прокурорско лоби ”, ръководено от основния прокурор.

Аз пък настоявам, че там господства и ще продължи да господства политическо лоби! Според новите промени в Конституцията основният прокурор ще се избира само от Прокурорския съвет. В новия Прокурорски съвет ще има ШЕСТИМА членове отвън системата, избирани от Народно събрание, и едвам ТРИМА от професионалната квота. Шестимата ще имат болшинство от 2/3! Сами преценете с какъв брой гласа ще се избира новия основен прокурор. Бяха 17, станаха 13, а възнамеряват да са… 6? Е, кажете ми по какъв начин ще се увеличи успеваемостта на прокуратурата? Как новият основен прокурор ще си разреши да упрекна народен представител, министър или министър председател?

Това е съобразяването на господата от ПП-ДБ с ГЕРБ и Движение за права и свободи – преодоляване на прокуратурата от политиците. Реформите – следващата неистина в лицето на европейските сътрудници. Важното е единствено да се бетонира краденето на националните пари.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР