Време е да се успокоим по отношение на COVID-19. Очакванията

...
Време е да се успокоим по отношение на COVID-19. Очакванията
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: Високите вълни на COVID-19 преминаха в началото на годината

Време е да се успокоим във връзка с COVID-19. Очакванията ни се оправдават. Това заяви главният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев  Ангел Кунчев Д-р Ангел Кунчев е роден в Симеоновград. Средното си обучение е приключил в СОУ " Васил в предаването „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия. 
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 32359
Развива се по път, който му обезпечава да остане жив и да се популяризира. Той избра методът, по който върви по-леко, боледуваме, само че да не води до страшни последствия – обществени и здравословни. Развиха се четири – пет варианта на Омикрон и те вървят по посочения път – предават се елементарно, само че не носят тежки последици и смъртност, уточни доцент Кунчев. 

По отношение на грипната зараза има опасност, само че тя е позната, акцентира той. 

С грипни епидемии се срещаме всяка година, като се изключи последните две. Между вирусите конкуренцията е жестока. Очакваме връщането на грипа. Колегите в Съединени американски щати оповестяват за най-малко 10-15 дни по-рано започване на грипна зараза, коментира главният държавен здравен контрольор.

По думите му упованията са в края на януари, началото на февруари да бъде пикът на грипната заболеваемост. И добави, че в този момент е подобаващ миг за имунизация. 

Доц. Кунчев означи, че центровете за имунизация COVID-19 са отворени, само че ползата към тях е най-малък. И добави, че ползата към имунизациите за грип е много по-голям. 

Високите талази на COVID-19 минаха при започване на годината, безапелационен бе доцент Кунчев. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР