Време е да се свърши и с тази мъка. На

...
Време е да се свърши и с тази мъка. На
Коментари Харесай

И без пари, и с пари пак няма силен Левски

Време е да се свърши и с тази тъга. На Спас Русев очевидно не му се занимава с Левски и прекомерно евентуално е скоро да бъде помолен да се отдръпна от " Герена ". Както самичък призна, той е бил помолен да се заеме с клуба около придобиването на " Виваком ". И може да му се наложи още веднъж да изпада в откровения. Или пък може и да не стане по този начин, зависи по какъв начин го помолят.

Спас Русев по този начин и не сподели, че като притежател на Левски харчи свои пари. Това дружество се развива, в действителност не се развива, а действа срещу всякаква икономическа и финансова логичност. Отчети, доходи, разноски, бюджети... всичко това е прахуляк. На " Герена " отнякъде постъпват някакви пари, които все не стигат. А не стигат, тъй като не се харчат рационално. Няма по какъв начин някой ръководещ управител да даде 45 хиляди евро заплата на Габриел Обертан, в случай че не може да набави тези пари. След това крилата Паулиньо и Кабрал с по 25 хиляди евро, някой си Ривалдиньо с 23 хиляди евро и близо 30 хиляди евро на месец отиват към сметката на Ейолфсон. Ако желаете смятайте, само че при Гонзо по едно време месечният бюджет за заплати на всички над 20 футболисти беше 100 хиляди евро. И резултатите бяха все по този начин никакви и все по този начин Левски нямаше и нямаше тим.

 Берое дозакопа Левски
Берое дозакопа Левски

Случи се коледно знамение – Обертан вкара гол

Ясно е, че публиката все по този начин ще се отдръпва от трибуните, когато няма тим и няма резултати. Независимо дали за този неприятен тим се харчат 200 хиляди или няколко пъти повече месечно. И неприятното е, когато публиката усети, че не се прави нищо по посока построяването на добър тим. В последните години като се изключи някои проблясъци, оказали се бутафорни и заблуждаващи, Левски няма какво да предложи на тези, които избират да гледат мачовете по малкия екран, с цел да се върнат на трибуните. А Левски и като тим, и като клуб не е като да няма накъде да се развива. Какъвто и бизнес да подхване Спас Русев и всеки някогашен и предстоящ притежател на Левски, помолен или не, няма да има сходна вероятност за отбелязване на позитивен растеж. Това може да стане както с действителни, по този начин и с нереални пари. Обаче, както към този момент споделихме, мъчно може някой да каже от кое място постъпват средства за заплати в Левски и по какъв начин тъкмо се образува бюджетът. Щом единствено този сезон два пъти се случва заплатите да се бавят по два месеца, значи това дружество работи на загуба и някой си по някакъв метод покрива дупката в бюджета.

Ако Спас Русев харчеше свои пари, няма значение по какъв метод изкарани, дали щеше да ги харчи по този начин? Дали щеше да позволи на изпълнителния шеф да заплати за услуга двойно повече пари от друга препоръчана оферта? Или на " Герена " парите не са им благи, а пръстите са им доста необятни. А задължения за стадион, а за налози една хубава сума, дето в този момент би трябвало да се заплати незабавно, а за други снабдители като примерно за транспортни услуги, за закупуване на екипировка... Дългичка е опашката пред вратата на изпълнителния шеф, който би трябвало да бъде намален на финансов шеф, в случай че обявеният нов изпълнителен остане на работа в БФС, и въобще обстановката в Левски е " куче влачи автобус ".

А обстановката пред " Герена " е - две групи ултраси се замерват с камъни, до момента в който родители с деца желаят да минат към новия фамилен бранш на новата естрада. Отцепилите се ултраси в бранш А държат сметка на тези в бранш Б получават ли пари от клуба и за какво. Обаче Спас Русев и тези пари бави, стюардите от месеци охраняват без пари. Отборът е полуразграден двор. Аха да се окаже, че би трябвало през зимната пауза да се вземат 2-3 нови попълнения от топниво и да се пипне нещо на места, излиза, че са нужни най-малко 10 нови. Обаче кой ще ги праща и кой ще им заплаща. И преди този момент - кой ще ги избира. Ама Левски дължи пари и на сътрудници, кой ще се навие да сътрудничи. Ама Левски дължи пари и на някогашни към този момент футболисти, с какво доверие да подходят възможните нови. Да потърсим от школата, която дърпа над 1 милион лв. на година и има методист, само че няма методика, или по-точно - методиката е една страница и съдържа графика за тренировки.

И се оказва, че на този гол търбух Славиша Стоянович би трябвало да постави чифте пищови. Не че треньорът на сините няма и той своята, и то немалка, виновност за обстановката, само че когато всичко е с главата надолу, несъмнено е мъчно да се работи пълноценно. И в този момент Стоянович може да падне жертва на целия този клубен батак. Идеята обаче не е, че няма кой да го размени. А че в клуба няма човек, който да реши нужна ли е треньорска промяна и по кое време и в случай че " да ", на какъв профил би трябвало да дава отговор идващият треньор.

Десет години без трофей е ужасно огромен интервал от време и повече опити не трябва да се позволяват. Дали единствено Мъри, дали Мъри и Наско, дали Мъри и Херо, дали и тримата дружно, само че ножът е опрял до тях и мърдане няма. Скъпи или евтини, положителни или неприятни, само че на този стадий на хоризонта не се виждат други експерти, които могат да сложат ред както в клуба, по този начин и в тима. Само че тези тримата в никакъв случай няма да си сложат подписа за пазаруване на Франсис Нар за 250 хиляди евро, за Бабатунде за 200 хиляди евро, нито пък ще дадат заплати от над 20 хиляди евро на играчи, които не заслужават толкоз. Следователно всеки да си прави сметка по какъв начин се харчат парите в Левски сега...

 Христо Йовов пред ТОПСПОРТ: Нужна е генерална смяна в Левски!
Христо Йовов пред ТОПСПОРТ: Нужна е генерална смяна в Левски!

" Автентичността на клуба е в българското наличие, Стоянович е положително попадение "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР