Време е да се мисли за сделка за вторите осем

...
Време е да се мисли за сделка за вторите осем
Коментари Харесай

Каракачанов: Време е да мислим за още осем самолета F-16

Време е да се мисли за договорка за вторите осем самолета F-16. Това пред парламентарната военна комисия министърът на защитата Красимир Каракачанов  Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния ред и сигурността.

Той разгласи, че след прекосяването на напълно нова платформа е допустимо част от МиГ-29 да бъдат продадени.

Изявлението на военния министър за нови осем самолета става на фона на предстоящите да бъдат създадени и доставени до 2024 година първи осем бройки. За тях България заплати вкупом 2,2 милиарда лв. с издаване на вътрешен дълг.

Нека не прозвучи доста, даже безсрамно, само че не е ли време да помислим за подготовка на втората част от плана – за идващите осем, да стартираме да го готвим. Казвам безсрамно от позиция на икономическата обстановка, съобщи Каракачанов.

Каракачанов: В обединението не са водени диалози за понижаване на средствата за защита

Депутатът от ГЕРБ и някогашен военноморски пълководец Пламен Манушев дефинира това като безсрамно във връзка с останалите типове войски.

Министър Каракачанов увери, че по договорката за два нови патрулни кораба може до няколко седмици да стартират договаряния с немската "Люрсен ". А договорът, който е на стойност към милиард лв., да бъде подписан до края на годината.

Министърът не беше съответен по плана за машини на пехотата, макар че депутатът от ГЕРБ Валентин Радев напомни, че това може да увеличи интереса към Сухопътните войски, където дефицитът на хора е до 26 %.

Красимир Каракачанов  Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния ред и сигурността предложи да стартира спор за продажбата на част от МиГ-29, с цел да има пари за новите F-16.

Някаква реализация на част от тези самолети отрано, преди 2029-2030 година, с цел да може страната да осъществя някакъв доход като отплата на разноски, които ще прави по инфраструктура на летищата за F-16 и така нататък, сподели министърът на защитата.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР