Време е да събирате парите от наркотрафикантите, казал лидерът на

...
Време е да събирате парите от наркотрафикантите, казал лидерът на
Коментари Харесай

1000 лв. съдебен иск: Полицай осъди Волен Сидеров за обида

Време е да събирате парите от наркотрафикантите, споделил водачът на Атака на Борислав Муеров
Бившият началник на „ Охранителна полиция “ Борислав Муеров, който в този момент оглавява полицията в Габрово, осъди водача на „ Атака “ Волен Сидеров да му заплати обезщетение от 1000 лв., оповестява „ Лекс “.

Муеров е завел непълен иск от 1000 лв. за непозволено увреждане, като част от 20 000 лв., които претендира за породените му неимуществени вреди от обидни думи от страна на Сидеров.

Жалбата на служителя на реда е предизвикана от държанието на Сидеров по време на предизборния протест на партията му на 20 октомври 2015 година пред Министерския съвет.

Тогава Муеров управлява защитата на събитието. По делото също е прегледан запис, на който е направена и експертиза. От нея арбитър Мария Карагьозова стига до извод, че Сидеров насочва към Муеров са следните реплики: „ Вие сте нарушител в униформа, може би “; Може би сте бандити “; „ Защо прилагаш полицейско принуждение? “; „ Не ме удряйте, не ме блъскайте, вие сте привикнали да удряте и блъскате патриоти, а нарушителите да ги галите “; „ Може да сте престъпник в униформа “; „ Вас са Ви назначили тези мафиоти, които в този момент ръководят България “; „ В момента нарушавате закона, това са служители на реда нарушаващи закона “; „ Защо блъскате и биете моите сътрудници, желаете конфликт, по този начин ли? “; „ Там в полицията сключвате ли гей бракове единствено да ми кажеш? “; „ На подобен ми приличаш “; „ Време е да събирате парите от наркотрафикантите “.

Съдия Карагьозова обаче приема, че всички изрази без последния, не са обидни, тъй като съставляват заложени въпроси, изказани отзиви и оценки или се отнасят до трети лица.

Съдия Карагьозова акцентира обаче, че въпреки и единствено един, обидният израз има мощно отрицателно наличие, тъй като е в контраст с главните действия, вменени на Министерство на вътрешните работи и чиновниците му по следствие на закононарушения, контролна, превантивна, охранителна, оперативно-издирвателна активност и други, свързани с запазване на законността и правовия ред в страната.

Решението не е дефинитивно и може да бъде обжалвано пред Софийския градски съд.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР