Време е да попитаме нашите съграждани дали подкрепят тази концепция

...
Време е да попитаме нашите съграждани дали подкрепят тази концепция
Коментари Харесай

Общински съветник от Бургас поиска местен референдум за синята зона

Време е да попитаме нашите съграждани дали поддържат тази идея за паркиране, сподели Христо Панайотов от Българска социалистическа партия

Общинският консултант от Българска социалистическа партия Христо Панайотов предложи да се направи локален референдум за действието на синята зона в Бургас.  Разширяването на периметъра на платено паркиране в ж.к. “Братя Миладинови “ бе необятно дискутирано на днешното съвещание на Общински съвет Бургас.

Имаше много гласове срещу, а измежду най-големите критиците бяха съветниците от Българска социалистическа партия, които упорстват за радикално друга идея на платеното паркиране, както и част от самостоятелните съветници като Стоян Грозев и Манол Тодоров.

Сред сериозен спор в зала дали жителите на Бургас поддържат платеното паркиране, Панайотов предложи да се инициира провеждането на локално допитване, с цел да е ясно какво е мнението на бургазлии. В момента администрацията уголемява периметъра на синята и зелената зона с претекст, че има подписка от жители.

Според опозицията обаче доста от живущите в тези региони не били съгласни, тъй като се натоварвали в допълнение. Те считат, че доста скоро, може би още при започване на идващия мандат, ще стартира удължение на работата на зоните за платено паркиране – в събота и неделя и до по-късни часове.

„ И вие като Слави Трифонов. Видяхте, че изпадате зад чертата и почнахте с референдумите “, отвърна общинският консултант от ГЕРБ Бойчо Георгиев, който е покровител на концепцията за въвеждане на регулация със синя и зелена зона. Той е безапелационен, че това е единственият метод, с цел да се контролира паркирането в гъсто обитаемоте градски зони, където имало доста изоставени от години коли и паркоместата не се употребили пълноценно от всички.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР