Време е да поискаме разполагане на зенитно-ракетни комплекси у нас.

...
Време е да поискаме разполагане на зенитно-ракетни комплекси у нас.
Коментари Харесай

Шаламанов: Време е да поискаме разполагане на зенитно-ракетни комплекси у нас, трябват ни ПВО системи и ракетни комплекси за брегова охрана

Време е да желаяме разполагане на зенитно-ракетни комплекси у нас. Това е естествена процедура, към този момент има такива в Турция и Словакия. България следва да договаря за придобиване на засилващ отбранителните качества потенциал от съдружниците в НАТО. Трябват ни Противовъздушна отбрана системи и ракетни комплекси за брегова защита. Това сподели някогашният боен министър Велизар Шаламанов  Велизар Шаламанов Велизар Шаламанов е роден на 24 декември 1961 година в гр. Карлово. Завършва с отличие и златен орден за " Офанзива с Любо Огнянов ". 

По думите му информацията какъв брой са неизправните ракети в българското военно оборудване е конфиденциална. " Предаването на дефектирали рекети на Украйна, с цел да употребяват избрани елементи от тях или да възстановят годността им, е въпрос на тяхната страна. След като военните експерти са ги определили като негодни, те не са включени в проектите за отбранителна подготвеност, тъй че не накърняват бойната дарба на армията. Поради участието ни в НАТО, въздушният суверенитет се подсигурява от тях. След като няма опция да бъдат ремонтирани и поддържани в редовност, ракетите би трябвало да излязат от състава на армията. Това са произведения с отпаднала нужда. От дълго време има процедура за канибализиране на настоящата техника - дефектирали произведения стават източник на аварийни елементи за настоящите ", разяснява той. 

Според него са нужни още две стъпки за превъоръжаване на сухопътните войски, с изключение на поръчаните 198 бронирани машини.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР