Време е да погледнем хоризонта на надеждата. Да излезем извън

...
Време е да погледнем хоризонта на надеждата. Да излезем извън
Коментари Харесай

Христо Иванов: Да излезем извън дребните си партийни егоизми и лични вендети!

" Време е да погледнем хоризонта на вярата. Да излезем отвън дребните си партийни егоизми и персонални вендети и да погледнем към бъдещето, което България може да има. Няма да има решение на нито една рецесия, без да дадем вяра. Време е за вяра ". Това съобщи от парламентарната естрада ръководителят на " Демократична България " Христо Иванов.

" Аз не мисля, че пътят напред, от който България има потребност, може да бъде път, който да извървим единствено водени от боязън, от плашене и от дезориентация ", безапелационен бе той.

" Пред България няма просто бездна, ние изчезваме, след 10 години няма да ни има - това всичко са безотговорни страшилки и в случай че ние се поддадем на тях, могат да се трансфорат в самосбъдващи пророчества ", уточни Иванов и добави изрично, че на нас ни би трябвало самочувствие, посока и вяра.

По думите му би трябвало да имаме лична версия на модела на развиване. Трябва да настояваме на нашата национална еднаквост в границите на този модел, добави той.

Започва да се случва една огромна промяна - икономическа, софтуерна, институционална, сподели водачът на Демократична България. Според него тя крие в себе си опасности. Затова би трябвало да се подхожда деликатно, с цел да може тя да се случи тъй че да подхожда на нашата еднаквост, обичай и упования. Крият се и доста благоприятни условия за развиване, сподели Иванов:

" Огромни благоприятни условия за разрастване капацитета на България като национална общественост, на всеки български жител, който желае да се развива ".

" В момента в света се случва голяма икономическа промяна и в случай че България пропусне времето да се подписа в този развой и да вземе най-хубавото от него за себе си, ние ще изпуснем за следващ път значим исторически преход и ще би трябвало да го настигаме, когато може би ще е късно, с цел да вземем максимума от него ".

Този парламент би трябвало да излъчи държавно управление, само че не какво да е, а то би трябвало да е способно да взе участие и да води страната в тази промяна, държавно управление, което да може да прави промени, безапелационен бе Христо Иванов. По думите му бъдещото държавно управление би трябвало да стъпва на ясна стратегия.

Иванов прикани да прегледат по-задълбочено декларацията на " Продължаваме промяната ":

" Дайте да се постараем да изработим документ, който да ни разреши да забележим пътя напред, да забележим на източниците и опциите за развиване, източниците на вярата. Дайте да спрем опцията от тази естрада да се леят сходни черни сюжети, внушения и проклятия, тъй като ние изискуем на тази страна посока на вярата, а не посока на отчаянието и на страха. Има всички условия това да се случи ".

За целите на Демократична България, ръководителят уточни:

" Нашите цели са заложени и имаме вяра в дълготрайните старания. /.../ Ние изброихме цели, свързани със сигурността, дипломацията, защитата, енергетиката и се радваме, че даже и в този парламент, в комплицираната обстановка, в която се намираме, част от тези цели започнаха да намират опция да бъдат осъществени. Ще продължим да се движим по този дневен ред ".

 

Източник БНР

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР