Време е да почистите комините! Нищо не е по-уютно от

...
Време е да почистите комините! Нищо не е по-уютно от
Коментари Харесай

РПБЗН-Пловдив: Време е да почистите комините!

Време е да почистите комините! Нищо не е по-уютно от горящата камина на дърва. Газовите камини имат своите мощни страни, защото са лесни за приложимост, само че единствено камината на дърва разпалва същинско чувство за топлота и уют. Но използването и постанова отговорности и поддръжка.Това написаха от Регионална дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " в Пловдив.

Ето какво поучават те:

" В непрестанно пушещия комин се натрупват сажди и неприятна миризма, а неприятната поддръжка може да докара до пожар. Най-често причина за това стават наслоените замърсявания по вътрешността на комина. При горене дървата отделят замърсители, които покриват вътрешното коминно тяло с креозот- мазна, черна субстанция. Той се образува вследствие на газове, които не са изцяло изгорели, и кондензира от вътрешната му страна, където остава до момента в който не се в профил ръчно.

Изгарянето на зелени или мокри дърва води до неговото утайване и струпване. Възможно е в комина да има попаднали запалими парчета, донесени от животни или стихии. В комините, които нямат шапки пък, вятърът може да навее листа и клончета, не е изключено да има и гнезда на птици. Пожарите в комина стартират със мощно щракане и пукане. Масленият черен креозот се стича надолу в камината и когато огънят пламне, следва мини детонация. Пламъците потеглят от горната част на комина и се спускат надолу в камината. Топлинното уголемение в димоотвода може да докара до структурни промени в структурата, вследствие на което получилите се пукнатини могат да станат източници на огнища по височината на коминното тяло.

Пожар в комина, нормално не може да бъде овладян от притежателя на жилището. Тъй като огнеборците гасят с вода от комина надолу към камината, къщите постоянно претъпяват и вреди от наводнение. И защото есенно – зимният сезон стартира, е време да почистите комините на своите къщи и домове. Най-разумно е почистването да извърши експерт. Ако въпреки всичко сте решили да извършите това сами, осигурете своята сигурност! "
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР