Време е да отворим нова страница в отношенията между РС

...
Време е да отворим нова страница в отношенията между РС
Коментари Харесай

Петър Колев: Време е за нова страница в отношенията с РСМ

Време е да отворим нова страница в връзките сред районен съд Македония и България. Решението на македонския парламент е късмет, който би трябвало да бъде употребен за бързи промени. Това съобщи в изявление за БГНЕС Петър Колев, ръководител на Граждански либерален съюз.

Неговият коментар бе във връзка на приемането на Френското предложение от македонския парламент. То бе подкрепено от 68 депутати от 120. Народните представители от ВМРО-ДПМНЕ напуснаха залата и не участваха в гласуването.

„ Дошло е време да отворим нова страница в връзките сред районен съд Македония и Европейския съюз, от една страна, и сред районен съд Македония и България, от друга. Това умно и визионерско решение на македонския парламент би трябвало да бъде употребявано като късмет за бързи промени, бързи промени и бърза евроинтеграция на РСМ “, сподели Колев.

Той предизвести, че няма място за еуфория.

„ Трябва да запретваме ръкавите, да започваме работа. Предстои ни смяна на Конституцията, с което българите да получат своето пълноправие с всички нации, които живеят там. Трябва да бъде подписан Протокола по Договора за добросъседство и РСМ да стартира действителната европейска интеграция и договаряния “, съобщи водачът на Граждански либерален съюз.

Петър Колев акцентира, че България би трябвало да остане фокусирана като най-заинтересованата държава-членка за интеграцията на Западните Балкани и най-много РСМ.

„ Трябва да сме фокусирани върху процесите, които протичат там. Очаквам ясна българска външна политика, безапелационна българска позиция, ясна ангажираност на българската страна оттук-нататък като един действителен фактор на непоклатимост “, сподели той.

Според него не би трябвало да забравяме, че България има доста въпроси, по които би трябвало да работи. На първо място това са въпросите, свързани с правата на българската общественост в РСМ, а също по този начин с културното и историческо завещание, представителството на българите.

„ Това е началото на един потребен и доста значим развой, който следва “, приключи Петър Колев. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР