„Време е да направите първите си самостоятелни стъпки, които ще

...
„Време е да направите първите си самостоятелни стъпки, които ще
Коментари Харесай

Румен Радев подкрепи отново абитуриенти в неравностойно положение

„ Време е да извършите първите си независими стъпки, които ще ви водят към посоката, която сте избрали “. С тези думи президентът се обърна към зрелостниците, израснали без наставнически грижи. „ В партньорство с професионални и браншови организации ще осигуряваме гратис професионално образование за младежите, които вземат участие в самодейността, с цел да получите първични умения и познания “, съобщи президента и добави, че положителното обучение открива нови хоризонти и усилва опциите за професионална реализация.
Традиционният абитуриентски бал, чийто домакини са президентът Румен Радев и брачната половинка му Десислава Радева, събра 107 младежи от над 60 профилирани институции за деца в цялата страна. Събитието е част от благотворителната самодейност „ Подкрепи една фантазия “.
Румен Радев насочи признателност към възпитателите от профилираните институции за деца, към представителите на държавните институции, които са сътрудници на Администрацията на президента в работата с младежите и към донорите, за тяхната обществена отговорност при набирането на финансовите средства. Президентът благодари и на сътрудниците – „ Кристиан оф Рома “ и консултантска къща „ От игла до конец “, които ще обезпечат безплатно на младежи от самодейността професионално образование и опция за стаж и работа в областта на фризьорството и шивачеството.

Тази година водещи на тържеството в Гербовата зала на „ Дондуков “ 2 бяха зрелостниците Божана Атанасова от Разград и Слави Стоянов от Пловдив. Божана описа за ползите си, ориентирани към професионална реализация в областта на модата. Божана е измежду зрелостниците, които ще преминат професионално образование по фризьорство. Слави е избрал да продължи образованието си в специалността „ Социални действия “ на Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “, като фантазията му е един ден да стане народен представител. С историята на своята фантазия в тържеството се включи и Милко Георгиев, който беше част от самодейността „ Подкрепи една фантазия “ през 2017 година. Той увери президента, че е спазил обещанието си да стане студент в Лесотехническия университет в София, с цел да може откакто приключи да стане шеф на горско стопанство в родния Велинград.

По-късно празникът ще продължи в ресторант „ Лаура “, Национален замък на културата с абитуриентския бал. Изпълнителите, които поддържаха самодейността, са Поли Генова, Михаела Филева, Любо Киров, Орлин Павлов, Искрата, Дара, Павел и Венци Венц, Дичо, Нели Петкова, група „ D2 “, група „ 4 Magic “ и Танцов отбор „ Пламъче “. С приветствия към зрелостниците ще се включат и актьорите Любомир Нейков, Ненчо Илчев, Ралица Паскалева, Силвия Лулчева и Наум Шопов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР