Време е да направим следващата крачка към живота такъв, какъвто

...
Време е да направим следващата крачка към живота такъв, какъвто
Коментари Харесай

От днес: завръщане към нормалния живот, край на извънредната обстановка

" Време е да създадем идната крачка към живота подобен, какъвто го познавахме преди 13 март 2020 година, когато за първи път беше оповестена изключителната епидемиологична конюнктура. COVID-19 ще остане известно време и би трябвало да се научим да живеем с него и да го лекуваме и без изключителна конюнктура ", съобщи здравната министърка Асена Сербезова. Ако се постанова, отсега нататък тя въпреки всичко ще може да издава заповеди за нови Коронавирус ограничения - след съгласуването им с основния държавен здравен контрольор.

" Силно целесъобразно "

Както изясни основният здравен контрольор доктор Ангел Кунчев, след отпадане на изключителната епидемиологична конюнктура мощно целесъобразни остават спазването на отдалеченост и носенето на защитна маска в градския превоз, в лечебните заведения, както и при скупчване на доста хора.

Кои ограничения отпадат

Считано от 1 април, маските няма да са наложителни даже на закрито, отпада условието за съблюдаване на физическа отдалеченост, няма ограничавания за броя хора, които могат да се събират на едно място, възобновяват се присъственият образователен развой и свижданията в лечебните заведения, отпада условието за отдалечена работа на 50% от личния състав. От 1 април няма няма да работят и COVID-зоните.

Кои ограничения остават

Остава условието за документ при влизане в България. Запазват се и наложителните изолираност и карантина. При инфектирани с ковид карантината е 10 дни, а при контактни - 7.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР