Време е да направим крачка към живота – такъв, какъвто

...
Време е да направим крачка към живота – такъв, какъвто
Коментари Харесай

Връщаме се към познатия начин на живот!

Време е да създадем крачка към живота – подобен, какъвто го познавахме преди 13 март 2020 година

България няма да бъде към този момент в изключителна епидемиологична конюнктура, това е решението на Министерски съвет.

Това съобщи здравният министър проф. Асена Сербезова, съобщи кореспондент на БГНЕС.

От 1 април отпадат въведените в страната противоепидемични ограничения, добави Сербезова. Отпадат ограниченията, свързани с маските, съблюдаване на физическа отдалеченост, ограничаване броя на лицата, които могат да посещават обекти на закрито, ВУЗ-овете се връщат към естествения образователен развой, добави Сербезова. Отпада възбраната за рандеву в лечебните заведения и обществените услуги. Отпадат и условията към работодателите за 50% наличие на личния състав.

"Да кажем, че пандемията е свършила, би било преждевременно. Но България е измежду четирите страни, които задържаха най-ниски стойности по заболеваемост ", разяснява основният държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев.

„ По отношение на носенето на защитни маски - имаше редица разногласия, само че няма никакво подозрение в тяхната успеваемост. Силно целесъобразно ще остане носенето на маски в градския превоз, в лечебни здравни заведения, при скупчване на доста хора навън и за хора в рискови възрасти и такива със съпътстващи болести. Препоръчително остава и потреблението на дезинфектанти”, добави той.

От 1-ви април остава в действие условието за даване на документ на граничните пунктове.

Ще се изисква един от годните цифрови документи, които работят и към настоящия момент- за имунизация, преболедуване, проучване или подобен документ

Отпадането условието за трите цвята по зони за страните и ограничаването а недопускането на лица от червени зони.

Нов законопроект планува опцията министърът на опазването на здравето да вкарват противопидемични ограничения, отвън оповестена притивоепидемична конюнктура. Те няма да бъдат същите, както до момента. Няма да са свързани с опцията за ограничение предвижването на територията на страната, налагането на карантини, локдауни или прекъсването на обекти. Не може да се включва възбрана за влизането в страната на жители на други страни.

Законът планува запазването на структурата на лечебните заведения по този начин наречените Коронавирус отделения. Запазва се и опцията за поддържане на готовността отвън отделенията лечебните заведения да се преструктурират за лекуване на пациент с ковид.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР