"Време е България да бъде приета в Шенген и в

...
"Време е България да бъде приета в Шенген и в
Коментари Харесай

Борисов: Няма по-добре пазена граница от българо-турската

"Време е България да бъде призната в Шенген и в чакалнята на Еврозоната ". Това съобщи министър председателят Бойко Борисов преди заминаването си на аудиенция в Германия, където ще взе участие в Мюнхенската конференция по сигурността.

Според министър-председателя страната ни прецизно съблюдава всички условия и няма по-добре защитавана граница от българо-турската.

В петък, на неофициални срещи, Борисов ще би трябвало да убеди в това и водещи немски политици, които са едни от главните скептици във връзка с присъединението на България към Шенген и валутния съюз.

Холандия ни поддържа за Шенген

Защо Холандия не ни пуска в Шенген

Същото Борисов сподели и на откриването на Мюнхенската конференция на тематика "Нови хрумвания за Европа ". Той подчертава върху напъните и ограниченията, които България поставя за сигурността освен на своята територия, само че и на Европейския съюз.

В своята тирада Борисов изложи и положителните финансови индикатори на страната. “България е една доста лоялна и дисциплинирана страна, тя прецизно съблюдава маастриските критерии”, разгласи министър председателят като цитира настоящите резултати от фискалната политика, която организира българското държавно управление. “Аз съм уверен, че откакто години наред изпълняваме тези критерии е време да ни приемете и в Еврозоната и в Шенген. Трябва тези, които са отличниците да получат и отлични резултати за труда си”, сподели Бойко Борисов.

Министър-председателят акцентира, че Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз

дава опция да се сложи тематиката за Западните Балкани, само че и за връзките на Европейски Съюз и огромните му съседи. “В инфраструктурно отношение би трябвало неотложно да се стартират коридорите 4, 8, 9 и 10, както и цифровата инфраструктура. Колкото и да ги подценявате, няколко войни потеглят от Балканите. Решението за там е бързо присъединение към НАТО и ЕС”, сподели министър председателят Борисов и прикани Европа да не се дели във връзка с въшнополитическите въпроси, а да работи единно.

Премиерът сложи акцент и върху значимостта на положителните връзки сред Европейски Съюз и Турция, като разясни, че и все още южният фланг на НАТО се пази от Турция и Европа разчита на нея. “Затова съм доста удовлетворен че Европейски Съюз реши да възстановява връзките си с Турция. Не единствено поради мигрантите, само че поради съдействието и поддръжката в границите на НАТО”, сподели Борисов.

За още любопитно наличие последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР