Време е България да бъде приета в еврозоната и в

...
Време е България да бъде приета в еврозоната и в
Коментари Харесай

Борисов в Мюнхен: Няма по-добре пазена граница от българо - турската

Време е България да бъде призната в еврозоната и в Шенген. Няма по-добре защитавана граница от българо-турската. С цялото ми почитание към моите другари от Гърция, само че не може Гърция да е в Шенген, а България да не е. Ако би трябвало да станем и ние недисциплинирани и да ни обърнете внимание. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов на откриването на Конференцията по сигурност на тематика " Нови хрумвания за Европа " в Мюнхен.

" За последните пет десетилетия Мюнхенската конференция по сигурността се трансформира в главен световен конгрес за разискване на политиката за сигурност. Фокус тази година е подложен върху въпроси за ролята на Европейския съюз като световен участник в връзките за сигурност ", написа министър председателят в персоналния си профил във Фейсбук.

Бойко Борисов акцентира, че България постоянно е залагала на Европейски Съюз и по тази причина страната ни желае Съюзът да влага в Балканите.

Според премиера средствата, които може да отпусне Брюксел за развиването на района в този момент са оскъдни спрямо това, което би се дало, в случай че Европа не помни за тези страни и те попаднат под непознато въздействие.

" Коридор номер 8 - София-Скопие-Тирана, кулоар номер 4 - Солун-София-Будапеща-Братислава, кулоар номер 10 - Мюнхен-Любляна-Загреб-Белград-София-Бургас-Истанбул. Да се заложи на тези планове, които свързват Западните Балкани. ЖП линии, автомагистрали и цифрова инфраструктура - и ще имате най-прекрасния район в Европа от Адриатика до Черно море ", сподели българският министър-председател.

На събитието участва и европейският комисар по въпросите на бюджета и човешките запаси Гюнтер Йотингер, който приветства работата на премиера по тематиката за Западните Балкани.

" Това, което вършиме за Европа е доста впечатляващо ", означи Йотингер. Той насочи пожеланията си за триумф на премиера Борисов и българското държавно управление и акцентира, че България има шанса да интегрира страните от Балканите, които към момента не са част от Европейския съюз.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР