Връзките не са лесна работа. Всяка една започва по доста

...
Връзките не са лесна работа. Всяка една започва по доста
Коментари Харесай

Двойките, които пият заедно остават заедно

Връзките не са лесна работа. Всяка една стартира по много несръчен метод с вървене по скучни срещи, на които всеки един от присъстващите се стреми да се покаже в най-хубавата допустима светлина и да реши дали си пасва с индивида насреща. И по този начин досега, в който и двамата не се почувстват задоволително удобно, с цел да се провиснал и да не се срамят да създадат нещо, което другояче би смутило другия.

И въпреки всичко, откакто сте минали стадия на цивилизовани диалози на по една скромна чаша вино, идва моментът, в който да извадите картите на масата и да излезете измежду хора, с цел да се напиете уместно. Именно това е моментът, в който излиза наяве дали ще просъществувате като двойка или не.

Едно проучване застава компактно зад тази доктрина, представяйки доказателства, съгласно които двойките, които се напиват дружно, остават дружно.

Изследването, оповестено в изданието The Journals of Gerontology Series B: Psychological Series, е открило, че тези, които пият дружно с колегата си, построяват по-качествена и здрава връзка с течение на времето, написа уеб сайтът Mashable.

Според данните от изследването, в което взели участие 4864 женени двойки, хората над 50 години, които постоянно сядали на по чашка дружно имали по-здрав и резистентен брак от останалите в същата възрастова категория, които не сядали да пият на една маса дружно.

Изследователският екип от университета на Мичиган взел участие още, че двойките, при които единият оставал изтрезнял по време на вечер на открито, дамите били по-склонни да заявят, че връзката им е незадоволителна.

Учените поискали от двойките, които били дружно приблизително от към 33 години, да споделят какъв брой пъти през седмицата пият дружно и какъв брой пъти би трябвало да пият дружно.

Следващият въпрос бил: "Намирате ли колегата си за провокиращ, сериозен или прекомерно придирчив ".

"Не сме сигурни за какво това се случва, само че може би двойките, които прекарват повече от свободното си време дружно, имат по-добри фамилни връзки ", споделя доктор Кира Бърдит от Университета в Мичиган пред Ройтерс.

"Проучването демонстрира, че не става въпрос за това какъв брой пият, а за това дали въобще пият и дали пият дружно ", добавя тя.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР