Връзките на Пекин с Москва са много здрави. Те са

...
Връзките на Пекин с Москва са много здрави. Те са
Коментари Харесай

Китайският военен министър: Връзките на Пекин с Москва влязоха в нова ера


Връзките на Пекин с Москва са доста здрави. Те са освен това от военно-политическите съюзи от времената на Студената войната “ и са „ доста постоянни “. Отношенията ни влязоха в нова епоха. Това съобщи китайският министър на защитата Ли Шанфу след срещата си в Москва с съветския президент Владимир Путин.

„ Това е първата ми аудиенция в чужбина, откогато станах министър на защитата. Избрах Русия, с цел да подчертая специфичния темперамент и стратегическата значимост на нашите двустранни връзки “, посочи Ли Шанфу.

Освен това китайският министър съобщи на Владимир Путин „ сърдечните поздрави “ на китайския водач Си Цзинпин, се споделя в изказване на китайското министерство на защитата, оповестено през днешния ден, представено от Българска телеграфна агенция.

Ли Шанфу акцентира още, че страната му е подготвена да си сътрудничи с Русия в името на тесните стратегически връзки в областта на защитата.

На срещата си с Путин Ли е подчертал, че Китай желае да ускори всестранното си съгласуване и съдействие с Русия, оповестява китайската държавна телевизия.

„ Китай е подготвен да си сътрудничи с Русия, с цел да способства за съхраняването на международната и районната сигурност и непоклатимост “, уточни китайският министър.

През март и китайският президент Си Цзинпин посети Москва, с цел да показва поддръжката си на Путин.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР