Връзката с гражданите трябва да е ефективна, а не формална.

...
Връзката с гражданите трябва да е ефективна, а не формална.
Коментари Харесай

Здравко Димитров пита пловдивчани: Искате ли постоянно...

Връзката с жителите би трябвало да е ефикасна, а не официална. За да се отговори съответно на всички оферти, а подадените сигнали и тъжби да намират своите бързи решения, на градоначалника ще оказва помощ екип от експерти. Те ще се срещат персонално с посетителите и ще обработват подадената информация.

Едно от най-честите недоволства, което слушам от жителите, е: “Кметът на Пловдив няма приемен ден ”. Казвал съм неведнъж, че от мен пловдивчани могат да чакат ръководство, което се вслушва в мнението им, търси поддръжка, чува проблемите им и ги взема решение.

Организирането на непрекъсната връзка сред кмета и жителите не е елементарен развой, давам си сметка за това. Затова желая ясно да обясня в този момент какво считам да направя, с цел да има ефикасна, а не официална приемна на кмета.

Нека не се заблуждаваме. Кметът има извънредно значими задължения и цели и не може персонално да изслуша всеки, пристигнал в приемния му ден. Дори да прави единствено това, в границите на 8 часа той може да беседва най-вече с трийсетина души, в случай че отделя по 15 минути на всеки. Този метод не работи. Решението е кметът и общината просто да са налични за хората и има доста по-ефективни способи това да се случи.

Определянето на приемен ден на кмета е уместно за дребните обитаеми места, не за Пловдив. Дори да съумея да беседвам с 30 пловдивчани непосредствено всяка седмица, в случай че определим един закрепен приемен ден, това по никакъв начин не е задоволително. За останалите кметът отново няма да е наличен. За да бъда в действителност по отношение на всички, считам да направя следното:

1. Да инспектирам сегашния модел на връзка сред общината и жителите, да преценява кое работи добре и кое не. Ще запазя тези практики, които правят работа на пловдивчани.

2. Възможно най-бързо, още при започване на 2020 година, ще отвори порти целодневна Приемна на ​кмета, в която ще работят добре подготвени експерти. Те ще дават отговор непосредствено пред мен. Досега в работата ми като ​областен шеф сътрудниците в моя екип проведоха приемната по този начин, че още когато жителите се свържат за подпомагане, въпросите им биваха записвани и незабавно ангажирахме съответните специалисти за търсене на решенията.

Всеки проблем или въпрос, който слагат пловдивчани, ще бъде описван и документиран, с цел да получи експертно мнение и да бъде придвижен към мен за решение. Много постоянно решения на поставените от ​вас проблеми ще бъдат намирани от екипа ми, без да стигат до мен. В това е и смисълът да имаш добър екип. Приемната на ​кмета би трябвало да започва с специалисти в обществените връзки, които могат да одобряват по 150 жители на ден. Те ще разказват проблемите, дружно с специалистите ще приготвят решенията. Приемната на ​кмета ще спомага на жителите с логистика по цялата система на общинската администрация. Всеки месец над 3000 пловдивчани ще имат пряк достъп до приемната, а посредством нея и до кмета. Моят ангажимент към приемната ще бъде непрекъснат, в това число и посредством физическо наличие, когато е допустимо. Най-важно обаче е да създадем организация и работеща връзка сред кмета на Пловдив и п​ловдивчани. Смятам, че това ще стане посредством основаване на Приемна на кмета.

3. Приемната на кмета ще има и форма за връзка в Интернет, ако индивидът е възпрепятстван да я посети физически. Редът и режимът на култивиране на подадените по електронен път претенции за подпомагане ще бъде същият като във физическата приемна. На доктрина можем да организираме целия развой на връзка, т.е. цялата Приемна на кмета в Интернет, само че на процедура не е по този начин. Знам, че за хората е значимо да споделят непосредствено с кмета и с акредитиран от него чиновник.

4. Приемна на кмета ще включва в организацията си и районните кметове на Пловдив. Въпросите, които могат да бъдат решавани от тях, ще бъдат пренасочвани към районните администрации. Познавам сътрудниците районни кметове от ГЕРБ и знам, че те стоят най-близо до нашите съграждани и познават най-добре проблемите по места. Тяхната работа е доста значима и по тази причина ще разчитаме на тях и в Приемната на кмета.

5. Кметът на Пловдив би трябвало да има доверие и да дава поддръжка за районните кметове, с цел да работи Община Пловдив дейно. Това значи по-малко концентрация и повече отговорности за районните кметове. Те са определени директно от пловдивчани. Затова ще имат поддръжката ми да работят и вземат решение проблемите ви. Бил съм областен кмет и знам какъв брой значимо за хората е той да има опция да работи дейно и да взима бързи решения.

Знам, че би трябвало да засилим работната връзка сред кмета, районните кметове, общинската администрация и жителите. Най-важната смяна, за която упорствам, е, всеки да получи доверие в задатък от кмета, с цел да разгърне опциите си в интерес на пловдивчани. Гарантирам, че този модел ще проработи добре.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР