Връзката на крал Чарлз и кралица Камила определено е една

...
Връзката на крал Чарлз и кралица Камила определено е една
Коментари Харесай

Честта, която Чарлз отдаде на Камила

Връзката на крал Чарлз и кралица Камила несъмнено е една от най-противоречивите в историята на английската монархия. Няма по какъв начин да не я свързваме със гибелта на принцеса Даяна, само че и няма по какъв начин да отречем, че дамата до новия английски крал мина през доста, само че продължи да стои гордо до своя брачен партньор.
 Как протече тържествената гала по коронацията на крал Чарлз и кралица Камила
Да живее крал Чарлз

Коронясаха новите английски крал и кралица

Освен че търпението й бе възнаградено с купата кралица и достойнството да носи робата на Елизабет Втора, Камила получи още едно, не по-малко значимо самопризнание.

Крал Чарлз направи специфичен жест към своята брачна половинка, включвайки и нейния лик върху Коронационния орден, който ще връчва на заслужили военни и държавни чиновници. Той е направен от сребро и до неотдавна се пазеше в загадка.

Members of the military and emergency services are among around 400,000 people who are to receive a medal

The design includes a double portrait of King Charles III and Queen Camilla on the front and date of the coronation on the reverse
— Forces News (@ForcesNews)
Вече знаем, че от него ще бъдат изсечени десетки хиляди бройки, които кралят ще има опцията да раздаде в идващите години. Общата цена за направата им се чака да доближи 35 милиона паунда и това провокира въпроси който би трябвало да я заплати, както и води до стягане на критериите, по които ще се раздават оценките.

Върху едната страна на медала виждаме лика на краля и на кралицата, застанала компактно зад него, а от другата страна е кралският монограм. Той се състои от буквите " C " (от Чарлз) и " R " (от " рекс ", което на латински значи крал), които са по средата на лавров венец.

2023 Coronation Medal of Their Majesties King Charles III and Queen Camilla
— Sarahsecret (@sarahdiaryz)
Първият коронационен орден се основава за крал Джордж IV през 1821 година А предишният подобен, на който е изобразена кралска двойка, е от времето на крал Джордж VI, който през 1937 година включва и лика на брачната половинка си кралица Елизабет Първа. Медали се създават и в чест на сребърния, златния и диамантения празник на починалата кралица Елизабет Втора, напомня Daily Mail.
 Защо коронацията на крал Чарлз и кралица Камила е като никоя друга
Защо коронацията на крал Чарлз и кралица Камила е като никоя друга

Прилики, разлики и послания

Освен огромна чест, за кралица Камила медалът е и поета отговорност за публични задължения към благотворителни организации, както и заемане на почетни военни длъжности. Той е признателност и мълчешком обещания, че постоянно ще пазят гърба си.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР