Връзката между цените на Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) претърпя

...
Връзката между цените на Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) претърпя
Коментари Харесай

Корелацията между цените на Биткойн и Етериум се понижава драстично

Връзката сред цените на Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) претърпя забележителна смяна, защото корелацията им спадна под 80% за първи път от ноември 2021 година насам.

Въз основа на данни от Kaiko, 30-дневната корелация сред Биткойн и Етериум доближи почти 78% тази седмица. Корелацията е мярка за това какъв брой близо се движат цените на два актива една по отношение на друга. Ниската корелация допуска, че цените им се движат по-често в разнообразни направления.

Казано по-просто, намаляващата корелация демонстрира, че цените на BTC и ETH към този момент не се движат по-близо една до друга, както преди.

Неотдавнашен разбор, осъществен от Coinbase, се концентрира върху корелацията сред възвръщаемостта на BTC и ETH.

Борсата означи спад в корелацията от втората половина на март, което съответства с по-доброто показване на Биткойн от другите криптовалути в интервала на разтърсвания в банковия бранш на Съединени американски щати и засилен регулаторен надзор върху небитовите цифрови валути.

Coinbase означи, че спадът в корелацията е станал по-забележим след форка на Етериум, наименуван “ ” (Shapella) и прилича сходна наклонност, следена по време на Сливането (The Merge) през септември 2022 година, когато Етериум мина към консенсусен механизъм за доказателство за залог (PoS).

От капиталова позиция намаляването на корелацията сред два актива ускорява аргумента за диверсификация посредством включване на двата актива в капиталов портфейл.

Според The Block’s Data Dashboard цените на Биткойн и Етериум са се нараснали надлежно с почти 62% и 50% през 2023 година

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР