Връзката между шеф и служител може да бъде изпълнена с

...
Връзката между шеф и служител може да бъде изпълнена с
Коментари Харесай

Днес не мога...

Връзката сред началник и чиновник може да бъде изпълнена с голям брой компликации и въпросителни.  От време на време, даже най-хубавите мениджъри изпитват усложнения в общуването. Това важи изключително мощно за случаите, когато техен чиновник се държи непочтено и надменно. Независимо дали работите в тази компания от няколко месеца или от десетилетия, значимо е да осъзнаете, че от метода, по който се изразявате, зависи какви ще бъдат вашите взаимоотношения с шефа. Ако желаете да имате положителни връзки с шефа, то би трябвало да избгявате тези изречения.

„ Не ми влиза в работата “

Дори и да имате ясно и характерно избрана длъжностна характерност, би трябвало да сте подготвени да извършите нужното, с цел да подсигурите триумфа на вашия шеф. Винаги бъдете подготвени да извършите повече от предстоящото и да научите нещо ново.

„ Ще напусна, в случай че... “

Ултиматумите постоянно звучат като закани, а това най-вероятно няма да докара до резултатите, които желаете. Възможно е и да сте попаднали на управител, който ще улови вашия блъф и непосредствено ще ви прати в редиците на безработните.

„ Днес не мога да дойда “

Случва се от време на време да не сте във форма и да не отидете на работа. Ако обаче започнете да пропускате работни дни все по-често, без значение дали става въпрос за здравословен проблем, гледане на деца или просто липса на мотивация, шефът ви може да реши, че е време да потърси човек, който да ви замести за непрекъснато.

„ Не мога да си заплащам сметките “

Честно казано, това не е проблем на вашия началник.  За него няма никакво значение какво може да си позволите и какво не. Когато сте приели назначението, вие сте се съгласили да работите против несъмнено възнаграждение. Единствено обвързване на вашия шеф е да направи по този начин, че да получите това заплащане в точния момент и в цялостната му стойност.    

„ Работя тук единствено поради парите “

Без значение дали е правилно или не, шерването на тази информация е много безразсъдно. Служителите, които дават повече от себе си и слагат потребностите на компанията преди всичко, са тези, които може да чакат и бонуси. Ако в действителност се чувствате по този метод, потърсете друга работа, която да съответствува с вашите ползи и пристрастености.

„ Вината не е моя “

Когато нещо се обърка, избягвайте да трансферирате виновността на някой различен и се концентрирайте над решаването на казуса.

„ Предишният ми началник правеше нещата по друг метод “

Независимо дали става въпрос за предишна работа или за предшественика на сегашния ви началник, този израз е изцяло ненужен. Вашият управител има цялостното право да управлява по метод, по който намира за добре.

„ Не ми сподели да го направя “

Дори и в случай че вашият началник не запомнил да спомене нещо, не печелите нищо, като посочите неговия пропуск. Вместо това, обещайте, че незабавно ще се заемете с неизпълнената задача.

„ Това е незаслужено “

Ако се сравнявате с сътрудниците си, изглеждате тесногръд и ревностен. Вместо това, подчертайте вашите качества и впечатлете шефа с добра работа. Избягвайте обвиняванията в користолюбие и  преференциално отношение към някой ваш сътрудник.

„ Съжалявам, че закъснях. Бях на изявление за работа “

Може и да звучи налудничава, само че има хора, които споделят сходни неща. Дори и да сте в извънредно положителни връзки с вашия началник, няма никаква причина да споменавате, че си търсите нова работа. Ако решите, че е време да потърсите други възможности, правете го в свободното си време или през почивките.

„ Скучно ми е “

Вместо да се оплаквате от липса на работа, потърсете благоприятни условия да помогнете на вашите сътрудници и да облекчите тяхната натовареност. Ако сте подготвени да поемете повече отговорности, уведомете шефа си, че желаете спомагателни провокации и споделете съответните неща, с бихте желали да се заемете.

„ Грешите “

В избран миг от работните ви взаимоотношения,  шефът ви ще направи неточност. Когато това се случи, посочете го по-тактично и внимателно, употребявайки израз от рода на - „ Може и да греша, само че мисля, че…. “, вместо непосредствено да обидите вашия началник. Ако коригирате шефа си по верния метод, може да спечелите още от тяхното почитание и доверие

„ Напускам! “

Колкото и да ви е мъчно и тежко, в никакъв случай не изричайте това в развълнуван миг. Когато подавате оставка, постоянно спазвайте откритото във компанията предписание за периода на предупреждение. И си потърсете работа, от която не бихте се отказали при типа на първите компликации трудности.

Комуникацията е от значително значение за професионалния триумф. Когато се пробвате да впечатлите шефа си, значимо да  знаете точните думи, които да употребяват. Дори и една дребна недомислена дума, може да изпрати неправилно обръщение, което да нанесе необратими вреди върху вашата кариера. Ако не сте сигурни дали това, което ще кажете, ще бъде признато добре, помислете още веднъж. Може би просто има потребност леко да го перифразирате или пък вярното решение е просто да замълчите.

.....................

Джон Бойтнот за

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР