Връзката между Антъни Хоровиц и Алекс Райдър е дълга и

...
Връзката между Антъни Хоровиц и Алекс Райдър е дълга и
Коментари Харесай

Какво да очакваме от шпионския сериал Алекс Райдър

Връзката сред Антъни Хоровиц и Алекс Райдър е дълга и се развива на страниците на цели 12 книги. И в тази численост даже не включваме няколкото графични романа за шпионските завършения на момчето.
 Антъни Хоровиц,
5 сериала от майстора на шпионските и детективски истории

Загряваме за премиерата на " Алекс Райдър "

Започната при започване на хилядолетието, поредицата " Алекс Райдър " споделя историята на 14-годишен младеж, който се трансформира в един от най-хубавите шпиони на МИ-6. Естествено, пътят, който извървява и в персонален, и в професионален проект, не е по никакъв начин елементарен, а е посипан с доста компликации, заплетени задачи и завършения, несъмнено.

Антъни Хоровиц признава, че обичаната му част от писането на романите за Алекс Райдър е да слага героя си в обстановки, в които гибелта наподобява неизбежна. Една от обичаните му е в Point Blanc - втората книга от поредицата, върху която е основан и сериалът на Sony Pictures Television Entertainment " Алекс Райдър ".

на Юли 7, 2020 в 10:00 PDT

В нея Хоровиц оставя Алекс в планината самичък, без екипировка, заобиколен от сняг и въоръжени до зъби злодеи - същински невъзможна обстановка, с която ние не бихме се справили. Как го е направил Алекс можем да разберем по два метода: като прочетем книгата или като гледаме сериала, който стартира довечера.

Естествено, въпросът е по какъв начин един младеж се вкарва в такива рискове е повече от забавен. Ето и малко предистория.

Алекс Райдър (Ото Фарант) е изцяло нормално момче - върви на учебно заведение, слуша музика и мечтае за живота на огромните. Живее с чичо си Иън (Аднрю Бюкан), по стичане на събитията, единственият му непосредствен родственик.

на Юни 17, 2020 в 10:00 PDT

Един ден момчето схваща, че чичо му е изгубил живота си в автомобилна злополука. Причината - шофиране с превишена скорост. Макар да е младеж, Алекс не е доверчив и незабавно се усъмнява в достоверността на тази информация, без значение че идва от полицията. В последна сметка, познава доста добре чичо си. Или най-малко по този начин си мисли...

Без да влага кой знае какъв брой старания, Алекс съумява да разбере, че в действителност чичо му е скришен сътрудник и е бил погубен, до момента в който проверява мистериозната гибел на един предприемач. А отделът за разузнаване към МИ-6, за който Иън е работил, остава впечатлен от съотношението години и умения, които Алекс показва. Ето за какво му оферират да се причисли към тях и да им помогне в следствието.

на Юли 26, 2020 в 10:00 PDT

И въпреки Алекс да има невероятни за годините си качества, въпреки всичко е нормално момче, което не желае да си навлича неприятности. Тайните служби обаче си имат методите, по който да накарат всеки да им върви по свирката. И тъкмо тук стартира забавното.

С всяка последваща рискова и заплетена обстановка младежът схваща, че през всички тези години чичо му неумишлено и неусетно го е подготвял, с цел да може един ден да прави тъкмо това - да се оправя във всевъзможни условия. Въпросът е правил ли го е съзнателно и изцяло целеустремено.

Какъвто и да е отговорът, резултатът е налице. Заради годините, прекарани под зоркия взор на чичо си, Алекс Райдър е сръчен, деликатен и може да отключи брава единствено благодарение на кламер. Точно както го вършат опитните сътрудници.
 Снимка 503462

Но отварянето на ключалки не е задоволително, с цел да си разузнавач, и това го знае всяко хлапе. Алекс е много самоуверен и мощен за възрастта си, само че огромното му преимущество се крие в метода, по който разсъждава и подхожда към напрегнати обстановки. А това е нещо, което годините му не допускат.

Разбира се, нищо не е такова, каквото наподобява на пръв взор. Мисията, с която се нагърбва Алекс, е в действителност виновна, рискова и е на път да промени живота му вечно. Защото да влезеш под прикритие не е детска игра.

Когато и децата станат шпиони

Загряваме уместно за премиерата на „ Алекс Райдър “

Повече от забавно за нас пък ще бъде да гледаме по какъв начин Ото Фарант влиза в ролята на Алекс Райдър. Още като дребен артистът е прочел всички книги на Антъни Хоровиц и постоянно е бил огромен почитател на тинейджъра-шпионин. Затова и се явява на кастинг и без особени проблеми съумява да пребори конкуренцията на над 600 претенденти за ролята.

И може би тъй като е огромен почитател на книгите, неговият Алекс Райдър е толкоз добър - и като елементарен младеж, и като невероятен разузнавач.

Премиерата на " Алекс Райдър " е на 2 ноември от 21 ч. по AXN
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР