Вразгара на лятото, когато масово пътуваме и домовете ни остават

...
Вразгара на лятото, когато масово пътуваме и домовете ни остават
Коментари Харесай

В сезона на отпуските: Ето съвети как да защитим дома си от крадци

Вразгара на лятото, когато всеобщо пътуваме и домовете ни остават празни, рискът от неканени посетители се усилва. Затова инвестицията в сигурността би трябвало да бъде преди да стегнем куфарите за отмора.
Често обаче тя идва със забавяне, сочи 20-годишният опит на специалиста по основна сигурност Илиян Царибродски. „ Почти никой не обръща внимание на заключването на дома си, тъй като мисли, че няма избавление. Но това не е по този начин ”, сподели Царибродски пред Нова телевизия.
А спасението, съгласно него, е да отделим малко повече от фамилния бюджет, с цел да защитим дома си от обири.
„ Крайният консуматор може да се ориентира, че ключалката е висок клас, когато коства над 100 лева Това е утешение, че в действителност купувате нещо сертифицирано, с карта, нещо, за което не може да се прави препис от всеки ключар ”, изяснява специалистът.
Монтирането на бронировка, която защищава патрона от строшаване, също може да ни донесе повече успокоение, когато отсъстваме от вкъщи. Най-високият клас е титаниевата паричка, която не може да бъде разрушена. Отключва се с магнитен ключ, който е с над 15 милиарда комбинации, което значи, че отпада опцията да бъде манипулиран.
Но има и такива системи, които елементарно може да бъдат отключени от нежеланите посетители. Затова преди да се спрем на съответна заключваща система е значима и консултацията със експерт, добавя Царибродски.
За миналата година най-вече обири е имало през май - 302. Следват април и януари. Чак тогава са юли и август, с по 250 случая. Това разяснява Росен Белишки от Главна дирекция „ Национална полиция ”.
„ Крадците „ работят ” целогодишно. Проблемът е в това, че физическата сигурност на дома - по какъв начин сме предпазени, в огромна част от случаите не е добра ”, разясни още Белишки.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР