Враца. В деня на Съединението не трябва да забравяме, че

...
Враца. В деня на Съединението не трябва да забравяме, че
Коментари Харесай

Калин Каменов, кмет на Враца: В деня на Съединението не трябва да забравяме, че сме силни и ще успеем само, когато сме заедно

Враца. В деня на Съединението не би трябвало да забравяме, че сме мощни и ще успеем единствено, когато сме дружно. Това сподели кметът на Община Враца Калин Каменов в приветственото си слово на церемонията във Враца по случай 133-тата годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия, оповестиха от пресцентъра на Общината . „ Три са националните знаци, които би трябвало да почитаме и почитаме – знамето, химна и герба. Има и мото, което всички знаем, само че забързани в ежедневните си грижи, рядко си го припомняме. Затова днешният празник е време за равносметка. В деня на Съединението не би трябвало да забравяме, че сме мощни и ще успеем единствено, когато сме дружно. Ако почитаме труда си и имаме вяра, че всеки един от нас може да бъде значима част от българското единство, единствено тогава ще преодоляваме с достолепие компликациите. Уважаеми съграждани - просперитетът на страната ни, зависи от нашите лични старания. Нека сме единни – това е посланието на днешния ден! Честит празник! Поклон пред героизма на предците ни! “, сподели още кметът.
Церемонията по случай 133-тата годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия се организира пред паметника на починалите във войните за национално обединяване, до гаровия площад в града (Лъвчето).
Началото на тържеството стартира с осъществяване на стихотворението на Иван Вазов „ Новото гробище над Сливница “, в осъществяване на артиста Борислав Борисов. Исторически обстоятелства за Съединението изнесе Мая Антова - гл. преподавател по история в Средно учебно заведение „ Христо Ботев “. Благодарствен молебен и водосвет за здраве отслужи Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий, в съслужие с отци от епархията.
В знак на благодарност и поклонение, пред паметника на починалите във войните и пред паметната плоча на полковник Васил Таслаков и починалите от 35 врачански полк в Добричката епопея, бяха поднесени венци и цветя.
На тържествената гала участваха още народни представители, регионалният шеф Малина Николова, ръководителят на общинския съвет Румен Антов, заместник-кметовете Мария Попова и Петя Долапчиева, общински съветници, секретарят на Община Враца Нина Дакева, шефове на институции.
В отбелязването, проведено от Община Враца, присъединяване взеха духов оркестър при Народно читалище „ Развитие - 1869 " - Враца, представителна войскова част от Военно формирование 54 990, Врачанска Митрополия, възпитаници, жители. Празничният ден продължи с концерт на духовия оркестър, който се състоя в градинката пред пощенската палата.
Част от честванията на Съединението е и концерт на Симфониета Враца, който ще се организира на 7 септември от 19.00 часа в Градската концертна зала.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР