Враца. С издигане на националния флаг, на площад Христо Ботев“

...
Враца. С издигане на националния флаг, на площад Христо Ботев“
Коментари Харесай

Враца: С тържествена церемония и концерт-спектакъл във Враца се отбеляза Независимостта на България

Враца. С издигане на националния байрак, на площад „ Христо Ботев “ във Враца, стартира тържествената гала по отбелязването на 110 години от оповестяването на Независимостта на България. Кметът Калин Каменов бе измежду формалните посетители, присъстващи на празничното събитие, проведено от Областна администрация, оповестиха от пресцентъра на Община Враца . Програмата стартира с исторически обзор на паметния ден - 22 септември 1908 година, показан от уредника в Регионалния исторически музей Мирослава Топалова.
Приветствие към присъстващите във връзка Деня на Независимостта насочи регионалният шеф Малина Николова. „ Прокламирането на българската самостоятелност е успех, знак на родолюбие, на отговорност за сбъднатите от страната и от народа фантазии на самочувствие и народен оптимизъм за генерации българи “, сподели в словото си Николова и добави, че най-важният урок, който би трябвало да научим през днешния ден е, че съумяваме само, когато сме сплотени.
Благодарствен молебен и водосвет за здраве и благоденствие отслужи Негово Високопреосвещенство Врачански Митрополит Григорий, в съслужие със свещеници от епархията.
На тържественото честване участваха още ръководителят на Общински съвет Румен Антов, общински съветници, заместник-кметовете на Община Враца – Мария Попова и Петя Долапчиева, секретарят на Община Враца Нина Дакева, шефове на институции.
В знак на благодарност и респект пред паметника на Христо Ботев бяха поднесени венци и цветя.
Празничната стратегия продължи с концерт-спектакъла „ 110 години Независима България “, който се организира под патронажа на регионалния шеф Малина Николова и в него се включиха танцови и певчески групи на общините от област Враца.
Участие в церемонията по отбелязване 110-годишнината от оповестяването на Независимостта на България взеха: представителни роти на Военно формирование 54 990 – Враца, Врачанска митрополия, Духов оркестър при Народно читалище „ Развитие 1896 “, Регионален исторически музей, възпитаници и жители.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР