Враца. Ръководството на ПП ГЕРБ – Враца категорично заяви подкрепата

...
Враца. Ръководството на ПП ГЕРБ – Враца категорично заяви подкрепата
Коментари Харесай

Ръководството на ПП ГЕРБ – Враца заяви подкрепата си за Делян Добрев

Враца. Ръководството на Политическа партия ГЕРБ – Враца изрично съобщи поддръжката си за регионалния координатор на партията в Хасково и депутат Делян Добрев. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . „ В последните дни името му беше забъркано в ловко режисиран сюжет от хората на Българска социалистическа партия, които имат опит в смесването на погрешни изказвания и внушения, за манипулиране на публичното мнение. За страдание част от следващия „ червен “ сюжет се оказа и определеният от ГЕРБ кмет на Хасково Добри Беливанов. За нас е видно, че кадрова неточност в един от регионалните центрове на страната се употребява от политическите ни съперници за дестабилизация на партията и очернянето на заслужен човек ”, се споделя в декларация подписана от народните представители инж. Петя Аврамова и Красен Кръстев, регионалното и общинските управления на партията. В нея се приканва управлението на Политическа партия ГЕРБ да не приема оставката на Делян Добрев. На конференция през днешния ден националният представител Красен Кръстев и кметът на Община Враца Калин Каменов срещнаха медиите с позицията на партийната конструкция във Враца.
„ Поемането на отговорността от страна на Делян Добрев ясно демонстрира неговата почтеност и опровергава погрешните изказвания на Българска социалистическа партия. Подаването на оставката е честен и заслужен акт, за да не пострадат структурите на партията в Хасково. Нашата обща позиция е управлението на ППГЕРБ да не приема оставката на Добрев ”, сподели Красен Кръстев.
Кметът на Община Враца Калин Каменов също съобщи поддръжката си за Делян Добрев.
„ Това е индивидът, който постави неимоверни старания за привличането на вложения и развиването на Хасково. Като кмет на регионален град знам какъв брой мъчно се притеглят средства. Ако всички ние – народните представители от Политическа партия ГЕРБ и локалната власт не бяхме обединили старания надали щеше да има обстановката от последната седмица да се откриват ремонтирани пътища, да се вършат първи копки и да се санират блокове за милиони ”, сподели Калин Каменов.
Той бе безапелационен, че в резултат на ръководството на Българска социалистическа партия обстановката в някои градове като Враца е доста по-скандална. Пример по тази причина са изчезналите пари по водния цикъл и положението на врачанската болница, за което националните представителите на ГЕРБ и управлението на партията в общината неведнъж са алармирали.
„ Аз като кмет преди година подадох сигнал в прокуратурата за изчезналите 11 милиона по водния цикъл с вярването, че истината за непозволено „ подарените ” средства продължава да стои в мъгла ”, сподели Калин Каменов.
Кметът на Община Враца посочи, че от една година екипът на общинската администрация и народните представители поставят неимоверни старания за установяването на истината за изчезналите средства, за какво са дадени без позволение за градеж и за какво банковата гаранция е от КТБ в интервал, когато е била в развой на банкрут. Всички тези въпроси са отправени към прокуратурата, само че към момента няма подведени под отговорност.
„ Преди месец получихме предизвестие от ръководещия орган на Министерството на околната среда и водите, че в случай че не възстановим преведените предплатено 11 милиона, осемте милиона неверифицирани разноски и финансовите корекции наложени по първия стадий, ще бъдем предадени на Национална агенция за приходите. Сметката е 27 милиона. Община Враца не разполага с тези средства. Недоумение буди у мен, по какъв начин сътрудниците от Българска социалистическа партия приказват за правила, морал, правдивост и почтеност, в случай, че те самите досега не са споделили една дума, за това кой ще понесе отговорността за подарените 11 милиона лв. “, съобщи Каменов.
Кметът на Враца добави, че разрешението за отпущането на средствата е обещано, без да има позволение за градеж.Той прикани управлението на Българска социалистическа партия да разгласи своята позиция по отношение на дейностите на неговият предходник, който е член на управлението на левицата.
„ За мен това е извънредно незаконна безнаказаност и аз упорствам да чуем позицията на управлението на Българска социалистическа партия – дали ще потърсят политическа отговорност на своя сътрудник, който е подписал този задатък, тъй като ние врачани би трябвало да върнем тези 11 милиона подарени на консорциума, който съм уверен, че няма да стартира строително-монтажни работи, имайки поради положението на компаниите в него, безапелационен бе Калин Каменов.
Кметът на Община Враца сподели още, че е сезирал основния прокурор Сотир Цацаров. Проведени са и редица срещи за да се проучат опциите за излаз от обстановката, в която се намира сега общината.
Калин Каменов бе безапелационен, че няма да остане безразличен към безобразията и безкрайните взаимни отстъпки които са правени във Враца. Той изрази и терзанието си по отношение на положението на МБАЛ „ Христо Ботев ” – Враца, поради дълга от близо 13 млн. лв. насъбран също от предходното управление.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР