Враца. Очакваме скоро да овладеем ситуацията с преливащия яз. Рогозен“,

...
Враца. Очакваме скоро да овладеем ситуацията с преливащия яз. Рогозен“,
Коментари Харесай

Малина Николова, областен управител на Враца: Очакваме скоро да овладеем ситуацията с преливащия яз. „Рогозен“, наблюдаваме и яз. „Бързина“

Враца. Очакваме скоро да овладеем обстановката с преливащия бент. „ Рогозен “, следим и бент. „ Бързина “. Това сподели за Агенция „ Фокус “ регионалният шеф на Враца Малина Николова. Тя посочи, че язовир „ Рогозен “ се е напълнил и прелива през преливник, като от през вчерашния ден следобяд са подхванати нужните ограничения за подсилване на преливника. „ Едната му част се беше износила от ограниченията, които бяхме взели през 2016г. за спешното му подсилване. В момента на място има две коли със скален материал, който засипва компроментираната част. Монтирана е една помпа, която да поема част от размера на водата, като чакаме още една помощна помпа от Плевен. Очакваме скоро да овладеем обстановката, макар че сме оповестили бедствено състояние на територията на община Хайредин и сме подхванали ограничения по извеждане на две обитаеми места – селата Ботево и Бързина, общо към 22 къщи “, изясни Николова и посочи, че са поръчани и още два сифона поради идните значителни пролетни превалявания, с цел да се обезопаси язовирът по-трайно.
„ Наблюдаваме и язовир „ Бързина “, там преливникът е в положително положение, има инсталирани два сифона. В момента се прави 24-часово наблюдаване, с цел да се предотврати рискът от заплаха за хората “, сподели още регионалният шеф на Враца.
Цветилена СИМЕОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР