Враца. Извършена е частична евакуация на жителите на град Роман

...
Враца. Извършена е частична евакуация на жителите на град Роман
Коментари Харесай

Враца: Извършена е частична евакуация на жителите на град Роман и селата Средни рът, Караш и Хубавене заради рязкото покачване на река Малък Искър

Враца. Извършена е частична евакуация на жителите на град Роман и селата Средни рът, Караш и Хубавене поради внезапното повишаване на река Малък Искър. Това оповестиха от пресцентъра на Областна администрация - Враца . Със Заповед на кмета на Община Роман през днешния ден в 10.30 часа е оповестено отчасти бедствено състояние на територията на град Роман, село Средни рът, село Караш и село Хубавене. Причина за въвеждането на бедственото състояние е внезапното повишаване на водите на река Малък Искър, в резултат на което са залети частни домове и терени в урбанизираните територии.
Извършена е евакуация на популацията в засегнатия регион за понижаване на риска и застрашаването на живота и здравето на хората.
Заместник регионалният шеф Мирослав Комитски, дружно с основен комисар Николай Николов, шеф на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ направиха оглед на засегнатите региони. Вследствие на нарасналите води са залети помпените станции на с. Караш и с. Хубавене, което е причина за спряното водоподаване. До ранния следобяд е било нарушено и електрозахранването в региона, което е възобновено в 15.30 часа.
Главният комисар Николай Николов удостовери, че подхванатите от Общинския щаб за осъществяване на общински проект за отбрана при бедствия, в частта „ Наводнения “ ограничения са верни, навременни и съответни.
Очаква се, след отдръпването на водните маси, екипите на „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ да извършат изпомпване на водата от частните домове в засегнатия регион. Бедственото състояние е в действие до отпадане на основанията за оповестяването му.
Продължава денонощното наблюдаване на водното количество на река Малък Скът от Общинския щаб за отбрана при бедствия и своевременното информиране на дежурния в Областен съвет за сигурност.
Към момента няма данни за опасност за здравето и живота на популацията.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР