Враца e задържала за срок до 72 часа двете длъжностни

...
Враца e задържала за срок до 72 часа двете длъжностни
Коментари Харесай

За 72 часа са задържани членовете на СИК, подправяли бюлетини

Враца e задържала за период до 72 часа двете длъжностни лица от секционната изборна комися в с. Малорад, упрекнати в подправяне на изборни резултати, оповестиха от Апелативната прокуратура в София.

Председателят на комисията Моника Йорданова и мъж на 45 години с букви Ц.Ц. са в ареста за 72 часа. Те са привлечени в качеството на обвинени по досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 169, вр. член 20, алинея 2 от Наказателния кодекс.

Комисията се прочу с подправянето на бюлетини в интерес на избрани претенденти. Нарушенията са снимани от камерите за видеонаблюдение на броенето.

От прокуратурата показват, че на този стадий от следствието е открито, че вечерта на 29 октомври в с. Малорад, област Враца, М. Й., в качеството си на ръководител на секционна изборна комисия (СИК) и Ц. Ц., в качеството си на член на СИК, са преправили резултати от изборите за кметове и общински съветници. Обвиняемите съзнателно са поставяли знаци за разнообразни претенденти от селото в празните места в бюлетини, избрани за преференции, в които не е бил изработен избор на преференция за общински съветници, след което са положили подписи в формирания протокол с преправените от тях изборни резултати.

Разследването по делото продължава. Тази заран от Районната прокуратура във Враца обясниха пред медиите, че за двамата следва да бъде импортирано искане за непрекъсната мярка „ задържане под стража “, както и да се открият останалите лица, намирали се в помещението.

Още вести четете в категорията ни Крими&Темида

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР