Враца е сред 14-те български града, които се включват в

...
Враца е сред 14-те български града, които се включват в
Коментари Харесай

​Враца участва в „All digital week” с дни на медийната грамотност в библиотеката

Враца е измежду 14-те български града, които се включват в Цифровата седмица с интерактивни уроци „ Децата и медийната грамотност”, проведени от Регионална библиотека „ Христо Ботев”. През 2018 година пан-европейската акция „ Get Online Week”, която се организира от 2010 година насам, е с ново име „ All digital week”. Това е годишна акция за повишение на цифровата просветеност и потреблението на цифровите технологии и се организира от центрове за подготвеност, библиотеки, учебни заведения и неправителствени организации в цяла Европа. Всяка година в границите на Цифровата седмица над 100 000 европейски жители вземат участие във вълнуващи събития за запознаване с цифровата промяна и нейните последствия.
В интервала от 19 до 23 март, под формата на интерактивни уроци, учениците от 1 до 4 клас във Враца ще имат опция да се запознят с значимите правила, които да следват, с цел да развиват своите умения в цифровия свят. На децата ще бъдат показани съществени правила, свързани с методите за търсене на информация, връзка и безвредно сърфиране в Глобалната мрежа.
Кампанията „ All digital week” изпраща мощно обръщение към всички европейци, че те би трябвало да подхващат дейни стъпки към разбирането на цифровата промяна и да се възползват от нея, като научат нова медийна просветеност и цифрови умения и развият адаптивен метод на мислене.
Фондация „ Глобални библиотеки – България “, като член на All Digital ще бъде народен координатор на Цифровата седмица.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР