Враца е на четвърто място в страната по новозаразени с

...
Враца е на четвърто място в страната по новозаразени с
Коментари Харесай

Стряскащо! Враца е на 4-то място в страната по новозаразени с коронавирус

Враца е на четвърто място в страната по новозаразени с ковид, стана ясно през днешния ден, по време на постоянния брифинг на Националния действен щаб.
По данни на Регионалната здравна ревизия в града под Околчица, единствено за времето от 11 до 18 март новозаразените с COVID-19 случаи във Врачанско са общо 665. Починалите за този интервал са 34.
Повече от месец случаите на коронавирусната болест у нас бележат растеж след растеж, сочат още данните на НОЩ. Растат новозаразените, пораства броят на признатите пациенти в болница, пораства и броят на умрелите българи. Така през днешния ден стана ясно, че заболеваемостта от COVID-19 в България е достигнала 483 на 100 хиляди души. Най-тежко е ситуацията в Бургас – 676 на 100 хиляди, на второ място е Плевен – 647 на 10 хиляди души и на трето място е София- с 638 на 100 хиляди души.
Така страната ни се подрежда на девето място по разпространяване на болестта в Европейски Съюз след Чехия, Естония, Малта, Кипър, Полша, Швеция и Словакия. България е на трето място на Балканския полуостров по заболяваемост на Балканите и на първо по смъртност.
В тази връзка здравните управляващи още веднъж вкарват нови рестриктивни ограничения в битката с пандемията с COVID-19, които влизат в действие в цялата страна от понеделник.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР