Враца. 2 147 574 лв. е сумата, която е необходима

...
Враца. 2 147 574 лв. е сумата, която е необходима
Коментари Харесай

Враца: Над 2 млн. лв. са необходими за ремонт на пътища, свързващи Враца с общините Бяла Слатина и Криводол

Враца. 2 147 574 лева е сумата, която е нужна за осъществяване на ремонт на пътища, свързващи община Враца със прилежащите общини - Бяла Слатина и Криводол. В тази връзка кметът Калин Каменов изиска от министъра на районното развиване и благоустройство Николай Нанков да бъдат отпуснати целеви средства, оповестиха от пресцентъра на Община Враца. Чрез финансовата помощ от страната ще се извърши наложителен ремонт на път IIІ – 1306, който свързва община Враца и община Бяла Слатина и минава през селата Габаре – Върбица – Вировско – Тишевица – Горно Пещене – път IІ –15 /Враца - Оряхово/ и път IIІ – 101 /Враца - Криводол/. Лошото експлоатационно положение визира всекидневието и виталната среда на жителите на обитаемоте места, през които минават горните пътни сектори.
Многократно в Община Враца са подавани тъжби и искове за обезщетение за понесени вреди, подбудени от затрудненото напредване, както и докладни от кметовете на селата Върбица, Вировско, Тишевица и Горно Пещене. Средствата, нужни за настоящото поддържане са в размер на 311 465,86 лева С тях ще се изпълнят действия, свързани с премахване и запълване на пукнатини, изкърпване на дупки и опустошения, възобновяване на ръбовете на настилката и премахване на единични повреди и деформации.
Републиканският път Враца – Криводол обезпечава транспортна съгласуваност сред общините Враца и Криводол. Участъкът, очакван за превантивно поддържане стартира от напълно актуализирания бул. „ Васил Кънчов ”, част от Международен път Е – 79, в частта му при надлез КАТ и приключва при околовръстния път на гр. Враца. Стойността на ремонта на пътния сектор е в размер на 636 109 лева, а цената на ремонта на пътното оборудване (надлез) е 1 200 000 лева или общо 1 836 109 лева
За посочените пътни сектори досега не са отпускани задоволително средства за осъществяване на ремонт, включващ възстановяване носещата дарба на пътното покритие и подсилване на детайлите на пътния профил.
С обезпечаването на желаните средства ще бъдат осъществени действия, осигуряващи естественото и безаварийно придвижване на ППС по пътните сектори от републиканската пътна мрежа на територията на Община Враца, а по този начин също ще се подобрят екологичните условия за прекосяване през обитаемоте места на транспортните потоци.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР