Вратарят Петер Гулачи се завръща на терена след една година

...
Вратарят Петер Гулачи се завръща на терена след една година
Коментари Харесай

Ключов футболист се завръща за Лайпциг

Вратарят Петер Гулачи се завръща на терена след една година лекуване на травма, когато двукратният притежател на трофея Република България Лайпциг гостува на втородивизионния Висбаден в шампионата за Купата на Германия в сряда.

Треньорът Марко Розе съобщи, че Гулачи ще играе в мача от първия кръг, само че Янис Бласчич ще остане титулярен пазач към този момент.

Бившият капитан на тима е отвън игра, откакто скъса кръстна връзка на дясното коляно в мача от Шампионската лига против Селтик на 5 октомври 2022 година.

" Имаме доста религия в Петер и в неговите качества като футболист. Той чака с неспокойствие да се завърне след съвсем година, прекарана отвън игра. Това е значим миг поради тежестта на травмата и възрастта му. Важно е и за отборния дух ", сподели Розе.

Треньорът добави, че ще направи малко промени в отбора за дуела за Купата, с цел да " можем да играем добре " в събота против първенеца Байерн Мюнхен в Бундеслигата и идната седмица против носителя на купата Манчестър Сити в Шампионската лига.

Той назова Висбаден " сложен " противник.

" Спечелихме доста следващи мачове за Купата. От единствено себе си се схваща, че желаеме да продължим поредицата, тъй че пътуваме до Хесен с най-хубавия състав и с вярното отношение ", разяснява Розе.

Първият кръг за Купата на Германия се игра през август, само че Лайпциг завоюва Суперкупата на Германия след победа против първенеца в Бундеслигата Байерн Мюнхен същия уикенд./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР