Вратарят на Ювентус Джанлуиджи Буфон е убеден, че ще си

...
Вратарят на Ювентус Джанлуиджи Буфон е убеден, че ще си
Коментари Харесай

Буфон: Грешка ще е, ако се откажа сега

Вратарят на Ювентус Джанлуиджи Буфон е уверен, че ще си направи неприятна услуга, в случай че реши да спре с футбола. 41-годишният пазач нощес изравни върха на Паоло Малдини от 647 мача в Серия “А”.

“Вълнуващо е, като също по този начин това е повода да продължа да играя. Знам, че към момента мога да си снабдявам доста красиви страсти дружно със съотборниците ми. Има още доста моменти, които да изживея, до момента в който съм кадърен да давам отговори на терена. Най-важното нещо беше да победим и да приключим годината на върха в класирането. Всичко останало просто прави това по-сладко. Не е толкоз значима цел да изиграя своя мач номер 648 в Калчото тъкмо в този момент, само че в случай че го направя, то бих желал да бъде с Ювентус на върха в шампионата.

Оттегляне? Честно казано, виждам го доста надалеч. Преди две години бях решил да се откажа, само че тогава животът ми даде други сензационни и прелестни благоприятни условия. Разчитам на моята лична почтеност, позволявайки на живота да си тече и да ми демонстрира пътя. Съдейки по моментната ми физическа форма, ще си направя неприятна услуга, в случай че се откажа. Чувствам, че съм от помощ в съблекалнята. Имам огромни отговорности, макар че не играя доста постоянно. Трябва да почитам детето, което бях и което към момента живее в мен. За момента е вярно да продължа. Докога? Поне до юни”, разяснява Буфон след снощната победа с 2:1 над Сампдория.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР