Вратарят на ЦСКА Димитър Евтимов даде интервю пред Блиц няколко

...
Вратарят на ЦСКА Димитър Евтимов даде интервю пред Блиц няколко
Коментари Харесай

Димитър Евтимов: ЦСКА ще спечели Купата на България, фен съм на отбора откакто се помня

Вратарят на ЦСКА Димитър Евтимов даде изявление пред " Блиц " няколко дни след популярното си показване против Славия. Тогава 28-годишният пазач бе воин за " алените " при дузпите, пратили отбора на финала за Купата на България.

От какъв брой годишен си цесекар и за какво стана почитател на тима?

- Откакто се помня съм почитател на ЦСКА. Всичко стартира от татко ми и моя дядо, господ да го елементарни. Те са почитатели на ЦСКА, те ме възпламениха към тази обич.

През 2011 година направи трансфер от Чавдар (Етрополе) в двукратния притежател на КЕШ Нотингам Форест. Беше сензационна договорка, по какъв начин тъкмо тя се реализира?

- Първо бях на проби във Форест за няколко дни. Те ме харесаха и ми предложиха контракт. Бях единствено на 16 година, доста бързо станаха нещата. Трябва да благодаря на господин Стоичков, защото играх в неговата академия, на притежателя на академията тогава - господин Емил Димитров, който също доста ми оказа помощ за този трансфер.

С какво ще запомниш съвсем 10-годишния си престой в Англия?

- С доста дъжд, много упорити тренировки и прелестни мигове.

По-ниските равнища на британския футбол превъзхождат ли българския хайлайф и за какво?

- Като цяло дa, превъзхождат българския хайлайф. Английските Лига 1 и Лига 2 са много мощни шампионати. Ако изключим топ тимовете у нас - ЦСКА и Лудогорец, и може би още един-два отбора, мисля, че другите тимове нямат късмет в тези шампионати.
 Солени санкции за ЦСКА и Левски след полуфиналите за Купата
Солени санкции за ЦСКА и Левски след полуфиналите за Купата

Вижте с какъв брой пари ще се бръкнат " сини " и " червени "

Като вратар на Акрингтън Стенли имаше екшън с бутилка, хвърлена от почитател на Блекпул към теб. Ти я върна назад... Какво, в действителност, се случи тогава?

- През целия мач бях замерян с бутилки от почитателите на Блекпул. Имаше британски комизъм сред мен и тях, върших се, че пия от едната бутилка, само че при една от обстановките - след един от головете им, бутилката ме удари в крайници и аз от нерви просто я хвърлих назад. Даже не съм желал да уцеля някой, само че изцяло изключих за това. За мое страдание съдията ме видя и ме изгони.

Трудно ли се извоюва титулярното място в ЦСКА?

- Две години ми коства това нещо. Даже не бих споделил, че съм го извоювал, тъй като съм пазил единствено три мача титуляр. Но сигурно ми коства доста пот, доста тренировки и доста нерви.

Как ЦСКА стигна до финала за Купата на България? Според някои - с помощта на теб. Според други - с помощта на шанса.

- Благодарение на целия тим. Да, може един мач да не сме играли добре и да сме падали, само че в другите мачове показахме доста безапелационно лице. Не бяхме допускали гол до последния мач със Славия, което се дължи на целия тим, и на предходното треньорско управление, и на господин Пардю, и най-много на всички футболисти.
 Алън Пардю остава отпред на ЦСКА до края на сезона
Алън Пардю остава отпред на ЦСКА до края на сезона

Той към този момент е провел среща със притежателя на " армейците " Гриша Ганчев

Тривиален, само че наложителен въпрос - кой е любимецът на финала с оглед моментното положение на ЦСКА и Левски?

- В такива мачове няма значение каква е моментната форма. Във безконечното дерби и преди сме виждали, че тимът, който е в по-добра форма - пада. Не бих споделил, че моментната форма ще даде някакъв спомагателен принос за тима да играе по-добре. Но колкото банален е въпросът, аз ще кажа, че ЦСКА ще вземе Купата на България.

Знаеш ли, че тимът на Шумен от твоя роден град е взел участие в евротурнирите? През коя година и против кого играе?

- Да, знам, че са взели участие. Това се случва през сезон 1994/1995, не помня против кого са играли. Бил съм роден, само че съм бил много дребен, само че знам, че това е било празник за целия град.

Всички футболисти настояват, че поради прекомерно многото задължения нямат време за занимание и развлечения. И при теб ли е по този начин?

- Да, за жалост последните няколко години не ми оставa съвсем никакво време. Особено като татко на малко детенце, имам дъщеричка, която има толкоз доста сила и обича пакостите, а на мен съвсем не ми остава време за нея. Но несъмнено това е най-хубаво време за мен - споделеното със фамилията.

Би ли споделил твоята тройка за най-хубавите български футболисти, които ти си следил?

- От играещите сега - Тошко Неделев и Ивайло Чочев, който е голям мой другар, както и Георги Йомов.

А най-хубавите трима от международния хайлайф, които отново си следил?

- За мен това са великите Меси и Роналдо. Със сигурност освен за мен, а за множеството хора те са най-великите футболисти, които са се появявали на този свят. На трето място ще кажа Мануел Нойер. Смятам, че вратарите са много недооценени. Нойер трябваше да завоюва " Златната топка " преди няколко години, само че защото е вратар, не му я дадоха, по тази причина споделям и него.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР