Вратарят на ЦСКА 1948, Даниел Наумов, даде ексклузивно интервю за

...
Вратарят на ЦСКА 1948, Даниел Наумов, даде ексклузивно интервю за
Коментари Харесай

Даниел Наумов: Новото поколение сме готови за мъжкия национален отбор

Вратарят на ЦСКА 1948, Даниел Наумов, даде извънредно изявление за уеб страницата Efirbet.bg, в което направи дребен преглед на миналите 12 месеца през персоналната си позиция.

22-годишният пазач счита, че влизането в топ 6 на полусезона е положително достижение за него и съотборниците му в ЦСКА 1948, като загатна, че задачата ще е още по-високо класиране напролет.

Наумов беше част и от мощния тим на България до 21-годишна възраст, който за малко не стигна до класиране за европейските финали през идната година. Той има вяра, че неговото потомство е готово да поеме щафетата в мъжкия народен тим, по време на идващите следващата година квалификации за Световното състезание в Катар.

Здравей, Дани! Есенният дял от efbet Лига за ЦСКА 1948 приключи преди броени дни. Как би оценил вашето показване в първите 16 мача за сезона?

Бих оценил представянето ни като игра като много положително, като точки и класиране можеше и да сме по-напред, само че ще се стараем да се издигнем в класирането през втория полусезон.

Ще зимувате в топ 6 и сигурно ще сте в добра позиция за битката за челните места напролет. Затвърждаването на място в топ 6 първостепенната задача до края на акцията ли ще е?

Ами може би, значимо е, че още през първия полусезон сме в топ 6. С изключение на първото място, разликата до другите тимове не е доста огромна, тъй че е значимо, че сме в топ 6 досега през сезона.

В ЦСКА 1948 сте се събрали огромна група от млади състезатели. Помага ли това за построяването на добра отборна атмосфера?

Колективът е доста добър, несъмнено. Както казваш, има доста млади момчета, към тях имаме и доста опитни играчи като Камбуров, Галин Иванов, Венци Василев. Атмосферата в действителност е добра.

Да не забравяме и въздействието на старите кучета, както и ти самичък означи. Колко скъпо е за вас да упражнявате всеки ден в компанията на Мартин Камбуров, Галин Иванов, Даниел Младенов и други?

Те са доста положителни футболисти и са доста положителни хора като цяло, тъй че разбирателството е на доста положително равнище.

През последните 12 месеца се утвърди като един от най-хубавите вратари в България, а си единствено на 22. Каква е огромна ти цел в кариерата?

Естествено, като всеки човек, който желае да се развива, огромната ми цел е да изляза в чужбина. Смятам обаче, че това би трябвало стане в подобаващ миг. За момента съм футболист на ЦСКА 1948 и ще не преставам да давам най-хубавото от себе си.

Имаше ли кумир като дребен?

Имах своя кумир, да. Това беше вратарят на Милан – Дида. По един или различен метод той ме възпламени по вратарството.

С младежкия народен тим завършихте една доста мощна акция, като напълно малко ви раздели от второто място в групата. Готови ли сте, ти и твоите връстници, да извършите стъпката към мъжкия народен тим в идващия квалификационен цикъл за Мондиал 2022?

Да, безусловно сигурен съм дори. Представянето в действителност беше положително в тези квалификации, безусловно не ни доближи един гол в Полша, с цел да се класираме и за европейските финали. Въпреки това приветствам целия тим. Получихме настрана и много поздравления от хора в българския футбол, както и от целия треньорски щаб.

Кои бяха детайлите, които способстваха за това доста мощно показване?

Може би основният фактор беше в действителност, че бяхме доста сплотени и колективът беше на равнище. Това мисля, че беше главната причина за мощните игри.

Младежкият народен тим съумя да повъзвърне вярата у българския обожател за светлото бъдеще на нашия футбол. Може ли да ви натежат упованията, които безусловно ще стартират да валят към вас?

Ами мога да разясня единствено персонално за себе си. Смятам, че упованията няма да ми натежат, защото щом хората имат избрани упования към теб, значи виждат, че имаш способността да постигнеш нещо по-голямо.

В момента националния тим няма изявен №1 под рамката на вратата. Това ли е една от главните цели за теб през идната година – регулярни повиквателни и опит да си извоюваш титулярното място в националния ни тим?

Надявам се, несъмнено. През тази година бях съсредоточен върху младежкия народен тим. Даже и да имаше повиквателни за мъжкия тим мисля, че селекционерите се бяха разбрали да остана с младежите, защото бях значима част от този тим. Разбира се, ще се опитам да работя, с цел да получавам и повече повиквателни за мъжкия тим отсега нататък.

Вече втора година си част от ЦСКА 1948. Би ли погледнал към възможен трансфер през лятото, в случай че пристигна добра оферта от чужбина, да вземем за пример?

Все отново трансферният прозорец още не е отворил, тъй че не мисля, че е редно да разясня тази тематика.

И за край – какво си пожелаваш за идната 2021-а година?

Може би най-важното е да не преставам да раста като футболист, както и моят клуб да върви напред в класирането и в цялостното си развиване.
Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР