Вратарят на Славия и на националния отбор Георги Петков стана

...
Вратарят на Славия и на националния отбор Георги Петков стана
Коментари Харесай

В Румъния: Георги Петков е българският феномен

Вратарят на Славия и на националния тим Георги Петков стана обект на специфичен репортаж на румънския уебсайт Sport.ro. 43-годишният пазач е избран за българския феномен.

В обявата се споделя кариерата на Петков и се натъртва на неговите върхове. Посочва се, че през 2001 година става най-скъпият вратар в българския футбол, откакто Левски заплаща на Славия 400 000 $.

През сезон 2008/09 е избран за най-хубав вратар в Европа съгласно IMScouting, защото позволява по един гол приблизително на 810 минути.

Отбелязват се и последните му достижения. Той е най-възрастният футболист взел участие в Първа лига (42 години, 5 месеца и 12 дни), най-възрастният български състезател в евротурнирите (42 години и четири месеца). През есента Георги Петков стана най-възрастният вратар в Европа, играл за националния си тим (42 години, 8 месеца и два дни).

Румънското издание напомня, че Петков през този сезон е запаса на младока Антонис Стергиакис и има контракт до края на сезона. Уточнява се, че има възможност Славия да предложи удължение на договора за още една година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР