Вратарят на Славия Георги Петков даде обширно интервю в предаването

...
Вратарят на Славия Георги Петков даде обширно интервю в предаването
Коментари Харесай

Георги Петков: Защитавам цветовете на Славия, нещата в Левски не стоят добре

Вратарят на Славия Георги Петков даде обстойно изявление в предаването "Домът на футбола " в ефира на DIEMA SPORT. Това стана единствено седмица след извоюваната Купа на България.

"Да ти кажа почтено още не мога да се възстановя, от спечелването на Купата няма една вечер, в която да съм се наспал. Трудно е да се одобри това нещо, защото Славия е тим, в който се постановат млади футболисти, които след две-три години да придобият нужните качества, с цел да създадат трансфер в чужбина. И то против Левски, където футболистите не се взимат току по този начин ", разяснява Георги Петков.

"Трогна ме щерка ми, която се обади, че чака медалът, с цел да го дам. Понякога хората прекаляват, включвам и някои ваши сътрудници, където съм бил, в Славия и Левски, едно време някой не помниха по какъв начин почваше състава на Левски, дал съм част от себе си за Левски, за триумфите на Левски, раздавал съм се, към този момент не съм в Левски и съм поел ангажимент към Славия, което е обикновено за мен. Защитавам цветовете на различен тим, получих известие, което ме засегна, Георги Петков е подобен, че се раздава за тима, в който играе. Феновете на Славия бяха много, това беше край за Купата на България ", добави той.

"Георги Петков лежа и 8 минути в мача с Оксер, и тогава ли Петков беше отговорен, отстранихме Оксер. Моуриньо беше паркирал два рейса, само че завоюва Шампионска лига, Левски беше по-добър на финала, само че не всякога по-добрият побеждава. Получих травма в дуела, удариха ме в ребрата, за мен това е пряк червен картон. Дадоха ми сили ето тези деца, които са в съблекалнята на Славия, стиснах зъби, капитан на тима съм, желаех лекарска интервенция по време на дуела. Още изпитвам обич към футбола, всяка една подготовка и всеки един мач, ненавиждам да изгубвам ", разяснява още вратарят на Славия.

"Нямам здравословни проблеми, всяка вечер си лягам в 9:30 - 10:00 часа, в последните години не съм гледал мачове от Шампионска лига, избирам да виждам български мачове, по-интересни са ми, тренировките са доста значими, изключително за вратарите. Родителите са ме възпитали по този начин, имам спортна завист, неотстъпчивост, всеки мач за победа, татко ми е някогашен футболист на Хебър, аз като пристигнах тук имаше доста положителни футболисти, Здравко Здравков, Наско Сираков, Бирислав Михайлов, Станимир Стоилов ", сподели още Петков.

"Всичките тези освирквания против мен, обичам да играя пред цялостни трибуни, зареждам се по този начин, неприятно е, когато няма аудитория, не е хубаво да те освиркват, само че това ме държи в кондиция. Имаше 32 000 души на стадиона, това също ме държи, статистиката приказва сама по себе си, през 2013 и в този момент, тъкмо аз съм на вратата на Славия, Георги Петков е призрачен сън за Левски, не е по този начин, има още 10 души в тима на Славия ", сподели още Петков.

"Съчувствам им, неприятно ми е, че се случва това нещо, това е футболът, времето е пред теб споделих на Божидар Митрев, бил съм 10 години в Левски. Надявам се, да им се случи, Левски е един огромен клуб. Заслужават да завоюват купа или Купа. Нещата в Левски не стоят добре, то е видно за всеки, би трябвало да си създадат равносметка за какво в тези 9 години нямат купа, очевидно има някакъв проблем. Андреа Христов им означи, преди този момент и брат му, Йомов също, това са неоценени футболисти в Левски, тук се развиват и вършат прехвърляния. Не ми харесва в този момент Левски, само че не съм аз индивидът, който би трябвало да прави мнения за тях. Когато пристигнах в Славия вратар беше Здравко Здравков, той ми предложи нещо, което да върша при дузпите, в този момент треньор ми е Станев, от двамата треньори върша компилация, само че няма да кажа какво ми е споделил, остава ми сред нас ", разяснява още Петков.

"Преди удара на Гомес се сетих, че той би дузпа на "Герена " против нас, само че тогава ми вкара. В Тиам и Гомес имаше терзание, не зная на какво се дължи, този боязън, те са футболисти на Левски. Бях сигурен, че те ще пропуснат, имам си чувство. След дузпите дадох капитанската лента на Галин Иванов, споделих му да се любува на момента, гледах да се прибера в съблекалнята, да остана няколко минути самичък, и по-късно да изляза. Не имах вяра, че сме взели Купата, напрежението при мен беше много по-голямо. Мога да остана още една година в Славия, в случай че имат потребност от мен, не считам още да спирам, по-късно ще забележим по какъв начин ще са нещата ", приключи изявлението си Георги Петков.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР