Вратарят на националния отбор на Швейцария по футбол Ян Зомер

...
Вратарят на националния отбор на Швейцария по футбол Ян Зомер
Коментари Харесай

Манчестър Юнайтед избра заместник на Де Хеа

Вратарят на националния тим на Швейцария по футбол Ян Зомер е подготвен да напусне Борусия Мьонхенгладбах и да премине в Манчестър Юнайтед през зимния трансферен прозорец, твърди вестник " Билд ".

Очаква се точно той да стане правоприемник на испанеца Давид де Хеа, чийто контракт с клуба от " Олд Трафорд " няма да бъде възобновен след края на сезона. Контрактът на Зомер също е до 30 юни 2023 година.

Той е в Борусия Мьонхенгладбах от 2014 година, като стана един от най-хубавите вратари в Бундеслигата, а довечера ще играе и за Швейцария в последния осминафинал на Световното състезание в Катар против Португалия.

Борусия предложи нов контракт на Зомер и съгласно спортния шеф на клуба Роберт Фиркус " диалозите вървят добре ", само че клубът е подготвен и да се раздели с вратаря си през януари, с цел да вземе трансферна сума за него.

" Ние претегляме всички благоприятни условия и сме готови ", споделя Фиркус, представен от " Билд ".

" Не желаеме Ян да си тръгне през зимата, подготвени сме с новия му контракт. Но е изцяло разбираемо на 33 години той да избере дали да приключи кариерата в Гладбах или да избере нещо ново ", признава шефът.

Фиркус споделя, че към този момент не са получили оферта от Манчестър Юнайтед, само че " това може да се промени когато и да е ".
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР