Вратарят на националния отбор на Аржентина по футбол Емилиано Мартинес

...
Вратарят на националния отбор на Аржентина по футбол Емилиано Мартинес
Коментари Харесай

Емилиано Мартинес: Искам да спечеля Шампионска лига с Астън Вила

Вратарят на националния тим на Аржентина по футбол Емилиано Мартинес счита, че французинът Килиан Мбапе ще завоюва Златната топка доста пъти, както и показа, че желае да завоюва Шампионската лига с Астън Вила.

Мартинес, който след финала на Световното състезание в Катар бе сниман да да води обидни викания във връзка Мбапе в съблекалнята на Аржентина, съобщи в изявление за вестник " Оле ", че не е желал да прояви пренебрежение.

" Не съм имал желание да обидя никого. През кариерата ми съм играл с французи и в никакъв случай не съм имал никакви проблеми. Може да попитате някогашния ми съотборник в Арсенал Оливие Жиру какъв човек съм. Наистина одобрявам френската просвета и логика на психиката ", разяснява стражът, който е номиниран за най-хубав вратар за 2022 година в класацията на ФИФА.

" Случващото се в съблекалнята не би трябвало да излиза пред обществеността. Когато Франция ни победи през 2018 година, имаше песни за Лионел Меси. Ако някой отбор победи Бразилия, ще има песни за Неймар. Нямам нищо персонално против Мбапе. Изпитвам голямо почитание. Ако сме пяли за него или Неймар, това е, тъй като са най-хубавите ", продължи Емилиано Мартинес.

Попитан дащо е държал кукла по време на парада на националния отбор с открит рейс в Аржентина, Мартинес изясни: " Хората ни хвърляха кукли през целия път. Сигурно са хвърлили стотици по време на пътуването. В този миг кукла с лицето на Мбапе падна в краката ми, подвигнах я, тъй като ме накара да се засмея и я държах 2 секунди преди да я хвърля назад. Как може да съм се подигравал на Мбапе? Той означи четири гола във финала. Сигурно мисли, че аз съм простак. Повтарям, че имам голямо почитание към Мбапе.

Дори ще ви кажа, че съгласно мен той е най-хубавият френски футболист, който съм виждал. След мача му споделих, че може да се гордее със себе си и да държи главата си вдигната, тъй като изигра отличен мач и беше един от най-хубавите. Казах му, че беше наслаждение да играя против нещо и той съвсем самичък завоюва финала. Той е момче с необикновен гений. Когато се срещнахме, осъзнах, че е друг. Когато Лео Меси напусне футбола, той ще завоюва доста пъти Златната топка. "

Мартинес счита, че е кадърен освен да играе в Шампионската лига, само че и да я завоюва. " Все още съм гладен за триумфи. Искам да печеля Шампионската лига. Очевидно бих желал да стане с Астън Вила, само че ще бъде мъчно, тъй като клубът към момента се развива. Но завоювах най-хубавата купа с националния тим и в този момент се целя в най-голямата купа в клубния футбол. Ще забележим какво ще се случи, само че имам възприятието, че съм на равнище да играя в Шампионската лига ", сподели още аржентинският вратар.

На въпрос дали би играл с Килиан Мбапе на клубно равнище, Емилиано Мартинес съобщи: " Няколко пъти бях покрай това да играя в Лига 1, когато бях по-млад. Пари Сен Жермен е страховит клуб с отрични играчи. Те се целят в купата от Шампионската лига всяка година. Кой не би желал да играе там? Лео и Килиан са звезди. Партьори, за които всеки футболист би мечтал да има. "

Автор: Кремена Младенова/БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР