Вратарят на Монреал Канейдиънс Кeри Прайс каза, че все още

...
Вратарят на Монреал Канейдиънс Кeри Прайс каза, че все още
Коментари Харесай

Кeри Прайс не мисли за отказване от хокея

Вратарят на Монреал Канейдиънс Кeри Прайс сподели, че към момента няма изясненост по кое време още веднъж ще може да играе в мач от Националната хокейна лига, само че няма проекти да приключва кариерата си.

" Правя всичко малко по малко. Но сега не мисля за отричане. Планът ми е просто да доближи до деня, в който още веднъж няма да изпитвам болки ", сподели 35-годишният вратар.

" Все още ми е мъчно да изкачвам и да слизам по стълбите вкъщи, както и да нося децата си, тъй че желая първо да се върна към естественото всекидневие без болежка ", добави още стражът.

През юли 2021 година Прайс претърпя интервенция на коляното, а за последно той игра в мач на 29 април тази година. През август от Монреал го сложиха в листата с продължително контузените играчи, което значи, че съвсем несъмнено той ще пропусне целия сезон 2022/23 в НХЛ.

" Досега рехабилитацията ми не върви с необикновен триумф. Говорих с няколко индивида, които са имали травми като моята. На всеки от тях му е лишило повече от година, с цел да се възвърне. Така че не изгубвам вяра. Има вид още веднъж да си поставям инжекции, само че се надявам да не се стига до нова интервенция ", разяснява Прайс.

След интервенцията предходната година се очакваше той да се възвръща сред 10 и 12 седмици, само че в този интервал той се разболя и от ковид. Малко по-късно, през октомври, програмата му за рехабилитация още веднъж бе спряна за месец поради неуредици в административната част в НХЛ. Въпреки тези проблеми Прайс се завърна в игра в края на сезона, само че реализира единствено една победа в пет мача и допускаше по 3,63 гола приблизително на мач. Преди по-малко от две години Прайс и Канейдиънс доближиха до финала за купа " Стенли ", където изгубиха в пет мача от Тампа Бей Лайтнинг.

" Разбира се, че е неприятно това, което ми се случи. Аз се озовах от финала за купа " Стенли " до това да си седнал съм непрекъснато вкъщи. Не чак толкоз от дълго време не си представях, че обстановката ще се развие по този начин. Преминавам през прочувствено влакче на ужасите. Добре че са децата и жена ми, които да ме поддържат ", сподели още Прайс.

Вратарят, който бе определен под номер 5 в драфта през 2005 година, е водач в историята на Монреал по победи с 361 в 712 мача от постоянния сезон. Той има 49 " шътаута " в кариерата си и позволява по 2,51 гола приблизително на мач. В плейофите индикаторите на Прайс са 43 победи и 45 загуби, като пуска по 2,39 гола на мач и има осем " сухи мрежи ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР