Вратарят на Милан Джанлуиджи Донарума е най-обещаващият талант в европейския

...
Вратарят на Милан Джанлуиджи Донарума е най-обещаващият талант в европейския
Коментари Харесай

Вратарят на "Милан" оглавява класацията за 50-те най-големи таланти в европейския футбол

Вратарят на " Милан " Джанлуиджи Донарума е най-обещаващият гений в европейския футбол сочи изследване на Международния център за спортни проучвания (CIES). Футболистът на " росонерите ", който в края на седмицата ще навърши 19 години, към този момент има 93 мача в Серия А, където дебютира едвам на 16 години и 242 дни.

Класацията на Футболната обсерватория е въз основата на изиграните минути от футболистите и представянето им. В нея попадат всички родени след 1 януари 1998 година, а в първата категория, където са играчите с пет звезди са общо 10 души.

Освен Донарума в челото са Килиан Мбапе, Кристиан Пулишич, Маланг Сар от " Ница ", Дайот Упамекано от " Република България Лайпциг ", Том Дейвис от " Евертън " Матайс де Лихт ( " Аякс " ), Кай Хаверц ( " Байер " ) и Раян Сесеньон, който играе за " Фулъм ".

На 28-о е подложен Мартин Йодегард, който преди няколко години беше притеглен от " Реал " (Мадрид). След като не се наложи на " Сантяго Бернабеу " норвежецът беше пуснат чартърен в " Хееренвеен ".

В първите 50 няма български футболист.

В края на 2017 година CIES изготви ранглиста на най-талантливите футболисти по годината им на раждане. За тези, родени през 1996 година Първи беше Деле Али пред германеца Юлиан Бранд, от набор 1997 – Ренато Санчес, 1998 – Мбапе, а Донарума за тези родени през 1999 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР