Вратарят на Левски - Николай Михайлов заяви пред Спортал, че

...
Вратарят на Левски - Николай Михайлов заяви пред Спортал, че
Коментари Харесай

Николай Михайлов: Не се виждам да съм като Георги Петков да играя до 45 години

Вратарят на Левски - Николай Михайлов съобщи пред " Спортал ", че се намира в най-хубавата си физическа форма от години и е мощно окуражен напролет още веднъж да бъде пазач №1 на " сините ".

" Чувствам се добре. Вече сме към края на подготовката, в първите дни натиснахме физически. За страдание имахме две-три травми. само че се надявам футболистите да се оправят по-бързо. Имаме още време до първия мач за шампионат. Да се надяваме, че ще успеем да зарадваме последователите ни. Относно титулярното място, мисля, че се конкурираме ползотворно с Пламен. И двамата направихме добра подготовка. Вече старши треньорът ще преценя кой да играе. Сезонът не приключи добре за мен, получих една травма в коляното.

Работих много и през почивката, с цел да мога да стартира наедно с останалите. В такава форма не съм бил в последните пет-шест години. Каквото зависи от мен, съм го направил. Надявам се всички да оказваме помощ за положителните игри на Левски до края на сезона. Започнахме добре, само че по-късно загубихме много точки. Трябва да създадем всичко допустимо, с цел да вземем квота за Европа. Длъжници сме на нашите почитатели, би трябвало да създадем серия победи, с цел да се реваншираме. Трябва да излезем дружно от това състояние. Ние сами се докарахме дотук и сами би трябвало да излезем.
 Келиан ван дер Каап възобнови тренировки с тима на Левски
Келиан ван дер Каап възобнови тренировки с тима на Левски

Кристиан Димитров стартира извършения с топка

Аз в никакъв случай не съм се задоволявал просто да живуркам. Да, имаше моменти в последните години, когато не бях ментално надъхан по най-хубавия метод и съм си взел поучения от това нещо. Моите упоритости постоянно са огромни. Аз съм на 34 години, не съм на 40, тъй че имам още няколко години на положително европейско равнище. Мисля, че подвигнах физически равнището си през този месец, с цел да бъда подготвен и за Левски, и за националния тим. Ники Михайлов не се е отказал от огромния футбол - тъкмо противоположното, окуражен съм да оказвам помощ и да не преставам напред.

Истината е, че с годините си правиш равносметка. Аз съм най-големият критик към себе си. Изгубих много време в превода, както се споделя. Не ми остават доста години, с цел да върша повече взаимни отстъпки с формата. Във футбола не постоянно върви без спънки. Всяко нещо си има своите аргументи, само че към този момент е минало. В България много хора гледат да си долу, негативизмът е голям, само че това, което не ни убива ни прави по-силни. Съжалявам най-много, че не съм бил експерт в дадени интервали и заради тази причина изгубих някакво време. Имаше опция и за трансфер в избрани моменти, само че изискванията и страните не бяха това, което аз желаех, тъй че в никакъв случай не се знае.

Аз имах и уповавам се да имам още положителни интервали. До едни 15 минути в края на лятото преди този момент имах едни прелестни девет месеца при Станимир Стоилов. Счупих върха на фамилията ми по сухи мрежи, спасих няколко дузпи, бях състезател на мача няколко пъти. Имахме неповторим рейд. Имахме три неповторими мача в Европа и се стигна до тези злощастни 15 минути против Хамрун. Болката и разочарованието бяха огромни, само че кой не бърка. Трябва да продължиш да се бориш. Имаше по-късно катаклизми - изгубих титулярното си място, само че в този момент не преставам да се боря. Много по-големи вратари са правили по-големи неточности в доста по-важни мачове. Учиш от грешката и продължаваш напред.

Не се виждам да съм като Георги Петков да играя до 45 години. Аз доста го почитам, играли сме дружно, легенда на българския футбол. Един от най-запомнящите се вратари за последните 100 години. За страдание не съумя да направи кариера в чужбина с изключение на един престой в Кипър. В Европа обаче залагат на все по-млади футболисти, има естествено и доста опитни на високо равнище, като Джиджи Буфон да вземем за пример. Пожелавам си единствено да бъда здрав, до момента в който виждам, че мога да оказа помощ, ще го върша. Ние се бъзикаме с младите вратари в тима, че сме играли примерно 20 игри най-различни и аз в 19 надвивам.

Така че имам какво да дам още един тип. Аз постоянно им оказвам помощ с каквото мога. Амбицията ми е в действителност сериозна, тъй като не желая, когато ми приключи кариерата да скърбя, когато се върна обратно. Имаше задоволително неточни решения до момента, само че аз виждам напред и съм удовлетворен от това, което реализирах в Европа. Кой от нашите футболисти е играл в Шампионска лига, Лига Европа, ставал е първенец на други страни, имал е самостоятелни оценки? Много неща се не помнят, само че аз мога да бъда горделив единствено от това, което съм постигнал в чужбина ", сподели Михайлов.
 Собственикът на Джохор: Левски не съумя да одобри, че дребен тим от Азия води против клуб от Европа
Собственикът на Джохор: Левски не съумя да одобри, че дребен тим от Азия води против клуб от Европа

Номер 30 се изплю в лицето на Леандро и го ритна, само че нямаше картон, разяснява Тунку Исмаил Идрис Абдул Маджид Абу Бакар Искандар ибни Султан Ибрахим
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР