Вратарят на Левски и националния отбор Николай Михайлов е един ...

Вратарят на Левски и националния отбор Николай Михайлов е един

Ники Михайлов: Баща ми е направил почти максимума за българския футбол

Вратарят на Левски и националния тим Николай Михайлов е един от играчите с съществена заслуга за успеха с 2:1 над Локомотив (София) в събота.

Стражът на “сините” избави дузпа и още редица положения по време на срещата. Михайлов разяснява актуалната обстановка на "Герена " и в националния тим и не пропусна да засегне изключителния конгрес на БФС.

обвързвани публикации

“В Левски нещата в никакъв случай не са спокойни. Феновете чакат всеки мач да побеждаваме. Tова е по принцип в кръвта и историята на Левски. Последните години имаше доста компликации в клуба, в този момент нещата стартират да се стабилизират, усъвършенстват се. Победата беше жизненоважна за точковия ни авоар, тъй като финалните мачове играхме добре, а не успявахме да вземем нищо”, сподели вратарят пред “Блиц”.

"Нямам нищо срещу чужденците, бил съм чужденец в пет-шест страни, където съм играл. Няма нищо неприятно, само че е много мъчно да им предадеш левскарския дух. Имаше и такива, които изобщо не разбираха синята концепция, елементарно си чакаха заплатите. Вече 4 години съм в Левски, минах през доста моменти при разнообразни притежатели и добре финансово, и недобре, и все пак Левски нищо не спечели ".

"Работим за това Левски да се върне там, където му е мястото и час по-скоро да спечелим трофей за почитателите и синята общност”, съобщи още Николай Михайлов, който показа, че реалистичната цел пред тима и присъединяване в Европа е спечелването на Купата на България.

“Има смяна във всяко естествено, откогато Мъри се завърна. Не съм аз индивидът, който да разяснява Станимир Стоилов. Той ми подаде ръка за мъжкия футбол, естествено и г-н Сираков. Бях на нежна възраст-едвам на 15 години ".

"Станах част от "Синята приказка ". Дори имах мачове в евротурнирите, когато стигнахме 1/4-край за Купата на УЕФА, в следствие ме продадоха. Така че съм част от огромния наследник тим. Знам какво беше и какво е в този момент. Надявам се крачка по крачка да върнем Левски в Европа, да спечелим трофей. Тепърва нещата се усъвършенстват. Да не забравяме, че имаме млади футболисти, които се нуждаят от време ".

Николай Михайлов не пропусна и най-нашумялата тематика в финалните седмици в българския футбол-конгреса на БФС.

“Горд съм с татко ми и го обичам. Той е на прохладен пост от много години, има напрежение, негативизъм. Направил е съвсем максимума на това, което може да се направи за българския футбол. Сега зная, че готви доста неща, които занапред стартира да прави и започна тези процеси ".

"Имаше съпротива и борбата не беше реалистична заради простата причина, че те водеха акция шест месеца-Бербатов, Стилиян и Мартин, а татко ми единствено три седмици. В последна сметка татко ми победи, законен конгрес, 11 гласа, и оттук насетне чака доста работа. Готов е за това нещо, умря си. Предстоят смени, които в следващите седмици и години ще се видят. Честитя му и му поисквам успехи”, приключи опитният вратар на Левски.

Източник: gol.bg