Вратарят на Генк Маартен Вандервоорд се превърна в най-младия вратар

...
Вратарят на Генк Маартен Вандервоорд се превърна в най-младия вратар
Коментари Харесай

Белгиец измести Ники Михайлов от Топ 3 на класация в ШЛ

Вратарят на Генк Маартен Вандервоорд се трансформира в най-младия вратар играл в Шампионска лига. Тинейджърът се изкачва на върха в класацията на възраст 17 години 287 дни. Досегашният връх бе на вратаря на Бенфика Миле Свилар, който дебютира в Шампионска лига на възраст от 18 години и 52 дни, написа Dsport.

``
реклама

Новият рекордьор е роден на 26 февруари 2002 година Младокът дебютира за представителния тим на Генк на 24 октомври и от този момент има три мача във всички шампионати.

Трети в класацията е легендата на Реал Мадрид Икер Касияс, който дебютира на 18 години и 118 дни. На четвърта позиция изпадна вратарят на Левски Николай Михайлов, който записва първите си минути в евротурнира в домакинския мач против Вердер Бремен на 31 октомври 2006 година Тогава сртажът на “сините ” е на 18 години 125 дни. В този мач Михайлов попадна под светлините на прожекторите скед кошмарна неточност. Вратарят не съумя да овладее върната топка и инкасира комично пападение.

Тинейджърът бе изправен пред отговорността да резервира първа суха мрежа от 10 мача насам. В последните девет против, Генк позволи 20 гола. Срещата обаче стартира по призрачен метод за младока, който позволи гол след единствено 123 секунди игра. Сртажът на гостите се опита да залъже Дрис Мертенс и Аркадиуш Милик, само че полякът взе топката от краката му и я прати в опразнената врата.

В 26-та минута Милик още веднъж се разписа, с цел да удвои преднината на домакините. 13 минути по-късно вратарят препъна Хосе Кайехон и неаполитанци получиха дузпа. Милик приключи своя хеттрик и подпечата класирането на Наполи. През втората част измежду голмайсторите попадна и Дрис Мертрнс след ново попадение от дузпа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР