Вратарят на Етър Христо Иванов вече е горд баща на

...
Вратарят на Етър Христо Иванов вече е горд баща на
Коментари Харесай

Христо Иванов: Ще играя, докато съм полезен

Вратарят на Етър Христо Иванов към този момент е горделив татко на втори наследник. Стражът даде изявление за " Гонг ", в което описа какво е чувството да ти се роди дете по време на карантина и до по кое време счита да играе футбол.

Христо, по какъв начин се оправя един татко с новородено бебе в интервал на карантина?

- Най-напред желая да благодаря на брачната половинка ми Владимира, която ми направи най-прекрасния подарък за 38-ата ми годишнина. Преди 10 години отново към рождения ден ме подари с първия ни наследник Виктор, който се появи на този свят на 22 април. Ще излъжа, в случай че кажа, че не се тормозя от тази особена обстановка. Преди няколко часа се прибрахме от болничното заведение и към този момент сме в цялостен състав вкъщи. Стремим се да съблюдаваме ограниченията за сигурност с вярата, че скоро животът отново ще тръгне по естествения метод. Ще се оправим, сигурен съм. Въпреки всичко, аз се усещам ужасно и поисквам на всеки да изпита тези безредици.

В тази обстановка не може да разчитате и на помощ от страна на бабите.

- Така е, само че с жена ми бяхме сами и когато се роди първият ни наследник. Да не се лаская, само че аз много оказвам помощ. А и в този момент като нямаме тренировки и мачове, мога да го върша по 24 часа в денонощието. Моите отговорности в този момент са свързани повече с баткото, който е в трети клас. Помагам му с онлайн уроците. Държа най-вече на българския език, математиката и историята. Притеснявам се единствено, че доста ще вдигне равнището си в учебно заведение и по-късно не знам какво ще прави без мен (смее се).
 Шеф на Етър: В такива тежки времена, да се намират сътрудници, които единствено след седмица без тренировки да закриват клубове, е меко казано несериозно
Шеф на Етър: В такива тежки времена, да се намират сътрудници, които единствено след седмица без тренировки да закриват клубове, е меко казано несериозно

" Обстановката в нашия клуб е естествена "

Остава ли ти време за тренировки?

- Разбира се. Всеки ден излизам да тичам, само че заобикалям парковете, тъй като там е доста скъпо. В Търново се следи прецизно дали се съблюдават ограниченията за сигурност. Вкъщи също упражнявам, само че човек би трябвало да излиза на въздух - не е здравословно да стоиш затворен в един апартамент.

Въпреки че тимът е краткотрайно разхлабен, обсъждахте ли с управлението на Етър вероятно понижаване на заплатите?

- Да, само че още няма решение. Със сигурност ще има поклон от футболистите и това е изцяло обикновено предвид на обстановката.

Кой вид е най-удачен съгласно теб за довеждане докрай на шампионата?

- Има много разнопосочни отзиви по този въпрос, а у нас сякаш всеки изхожда от класирането на тима си. Етър е над рисковата линия на изпадане, само че аз желая сезонът да се доиграе и то в цялостен формат. Така ще е почтено съгласно мен за всички. Може да нямаме отмора през лятото, само че това не е проблем.

Вече си на 38 години, до по кое време смяташ да играеш?

- Имам контракт с Етър за още 1 година и ще го извърша. Надявам се да продължа и по-късно. Ще играя, до момента в който се усещам добре и съм потребен за тима си. Когато усетя, че не е по този начин - ще се откажа. Колкото и да е необичайно, в този момент ми се тренира повече отпреди.
 Снимка 442189
Източник:

Може би искаш да подобриш рекорса на Георги Петков, който е на 44 година и още не се е отказал?

- Не пъдя върхове, желая единствено да оказвам помощ на тима си. Изпитвам наслаждение от футбола и това е най-важно.

А фантазии имаш ли още?

- Голямата ми фантазия е да подвигна трофей. С Монтана бях близо да я реализира, само че загубихме финала от ЦСКА. Радвам се, че сбъднах детската си фантазия да играя в националния тим. Човек не би трябвало да стопира да мечтае, тъй като в никакъв случай не се знае по кое време слънцето ще изгрее и на неговата улица.

Много експерти настояват, че в случай че беше по-висок, щеше да постигнеш доста повече. Все отново растеж 176 см за вратар е малко.

- Когато бях млад, доста ме беше гняв. Мислех си, че в случай че бях с 5-10 см по-висок, щях да реализира повече. Но с годините се успокоих, преодолях го и в този момент не скърбя за нищо. Народът е споделил " по облеклата посрещат, по мозъка изпращат ", а аз бих перифразирал " по растежа посрещат, по качествата изпращат ".



Мислил ли си за треньорска кариера?

- Не върша дълготрайни проекти и сегашната обстановка го демонстрира за какво. Идва един вирус и обръща всичко на 180 градуса. Със сигурност обаче желая да остана във футбола.
 Етър може да не събере тим за мачовете след 30 юни
Етър може да не събере тим за мачовете след 30 юни

Това ще стане, в случай че клубът не възобнови договорите на някои от фрагментите си

А би ли могъл да изкарваш пари отвън фугтбола?

- Да, и съм го правил. Бях на 22 година, когато отпътувах за Испания с концепцията да играя футбол, само че тогава България не беше член на Евросъюза и това се оказа невероятно за мен. Трябваше да се препитавам и се захванах със строителство. Не бях от най-хубавите, само че научих поминък, както се споделя. Минал съм през какво ли не и в този момент се усещам убеден, че мога да се оправя във всяка обстановка.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР